Populære sporter
All sport
Vis alt

Uno-X nær historisk etappeseier: – Verdensklasse

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 20/07/2023 klokken 18:27 GMT+2

Jonas Abrahamsen var nær historisk etappeseier da bruddet gjorde opp om etappeseier.

Abrahamsen med enorm prestasjon – slått på målstreken i spurten

Danske Kasper Asgreen var raskest og vant den 18.etappen i Tour de France etter 185 kilometer i brudd.
Uno-X-rytter Jonas Abrahamsen ble nummer tre en thriller avslutning.
– Det er bare å huske det navnet. For et gjennombrudd han har hatt i Tour de France. Det er verdensklasse det han leverer, fortsetter han.
Se avslutnigen øverst i saken.
– For ett år siden fikk han livreddende førstehjelp. Han var sistemann på uttaket til Uno-X, fortsetter Magelssen.

– Sykt imponerende

Abrahamsen veltet stygt på treningsleir i vinter da han krasjet i 70 km/t og var bevisstløs i to timer, men Abrahamsen, som har vært en del av Uno-X-systemet helt siden oppstarten, har kjempet seg tilbake og presenterer seg på den internasjonale sykkelscenen.
– Han er en treningsvillig type. Trenerne må holde ham tilbake. Han tåler juling, sier sportsdirektør i Uno-X, Kurt Asle Arvesen, i et intrevju vist på TV 2.
– Han er kjempeviktig i opptrekket, men har kjører også klatrerne i posisjon på tøffere etapper. Det er artig at de også får sine muligheter, fortsetter Arvesen.
– Det er sykt imponerende det han har gjort. Han kommer inn fra siden etter å ha vært skadet. Nå er han virkelig på toppen snart. Han ser ut som en av de sterkeste rytterne der ute nå, skryter Alexander Kristoff om 27-åringen.

Kjøresterkt brudd

Etter gårsdagens dronningetappe og kraftanstrengelse i Alpene med over 5000 høydemeter strakk torsdagens etappe seg fra Moûtiers til Bourg-en-Bresse var det duket for spurterne, men spurtlagene klarte aldri å samle feltet til massespurt.
Abrahamsen, som har imponert i Tour de France-debuten, kom seg tidlig med i et meget kjøresterkt firemannsbrudd sammen med Victor Campenaerts, Kasper Asgreen og Pascal Eenkhoorn.
Telemarkingen var først over begge fjerdekategoriene og plukket to klatrepoeng, før 27-åringen også vant den innlagte spurten drøye fem mil før mål.

– Skuffet

De fleste trodde spurtlagene skulle hente utbryerne og sørge for den første spurtetappen siden etappe elleve, men de fire utbryterne holdt unna hele veien.
Abrahamsen ble tvunget til å åpne spurten 250 meter før mål og på de siste meterne var Asgreen sterkest og vant sin første etappeseier i det prestisjefulle treukersrittet.
– Alle gjorde det fantastisk der ute. For å være ærlig fortjente vi alle seieren med det arbeidet vi la ned, sier Asgreen om bruddkompisene etter triumfen.
– Jeg er skuffet over at jeg havnet litt i dødens på slutten. Ellers kunne jeg søren meg tatt det. Så det er litt skuffende. Men det er gøy å havne på tredjeplass, sier Abrahamsen til TV 2.
– Det er vanvittig imponerende at vi får så mange topp ti og har to tredjeplasser. Det viser at vi har noe her å gjøre. Det er kjempegøy. Selv om jeg er litt skuffet over at jeg ikke løste spurten bedre, så må man være fornøyd med tredjeplass, fortsetter han.
Eenkhoorn ble nummer to bak Asgreen, mens Abrahamsen ble nummer tre. Det er Uno-X sin andre pallplass i rittet og niende topp ti-plassering i Tour de France-debuten.
– Det er vanvittig imponerende at vi får så mange topp ti og har to tredjeplasser. Det viser at vi har noe her å gjøre. Det er kjempegøy. Selv om jeg er litt skuffet over at jeg ikke løste spurten bedre, så må man være fornøyd med tredjeplass, fortsetter han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame