Populære sporter
All sport
Vis alt

Reagerer på oppførselen til storlaget: – De trenger ikke å oppføre seg sånn

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 27/07/2023 klokken 08:49 GMT+2

Mener det nederlandske storlaget bør ta mer ansvar.

SD Works

Foto: Getty Images

  • Følg den fjerde etappen i Tour de France Femmes eksklusivt på discovery+.
SD Worx har utvilsomt vært ett av verdens beste sykkellag de siste sesongene, men nå får det nederlandske laget kritikk.
– De trenger ikke å oppføre seg sånn, sier Discovery-ekspert Emilie Moberg.
– Det viser lite klasse, mener kommentator Andreas Staune-Mittet.

– Ikke vårt ansvar

Med et stjernegalleri i Frankrike har de markert seg med etappeseier på søndagens åpningsetappe da Lotte Kopecky kjørte seg inn i gul trøye, mens Lorena Wiebes vant tirsdagens etappe. Dermed står de med to av tre mulige etappeseiere, i tillegg til at belgiske Kopecky ble nummer to på andre etappe.
Likevel får den defensive kjøringen og mangelen på å ta initiativ og ansvar underveis på etappene i åttedagesrittet ekspertene til å reagere.
– De er verdens beste kvinnelige sykkelag og de kommer til å være det så lenge resten av feltet serverer de gavepakker, sier Staune-Mittet.
– De andre lagene tar jobben selv om SD Worx sitter med den gule ledertrøyen, poengtrøyen og flere av de beste sammenlagtrytterne. De burde tatt mer ansvar. I stedet tvinger det frem DSM, Canyon og Fenix. De prøver å dytte ballen på de andre lagene når de har det sterkeste laget. De burde tatt mer vind på nesen, utdyper han.
Tirsdagens seier til regjerende europamester, Lorena Wiebes, var sesongens 50. triumf for det suksessrike laget, men de var ikke veldig delaktig for å hente Julie Van de Velde i solobrudd, som ble hentet 350 meter før målstreken.
– Vi føler ikke at det var vårt ansvar å hente bruddet. Vi har fremdeles noen tøffe dager foran oss og ønsker i stedet at de andre lagene skal bruke krefter, sa Wiebes i seiersintervjuet etter etappen.
Se intervjuet her. Saken fortsetter under.
picture

Vekker oppsikt: – Ikke vårt ansvar

Reagerer

– Det er merkelig. Jeg synes ikke så mye om det. De kan samarbeide med andre lag, er reaksjonen til Moberg, som også reagerer på at de andre lagene lar SD Worx slippe unna.
– Det har blitt en kultur for at SD Worx vet at de andre lagene kommer til å gjøre det. De kommer til å gjøre dette så lenge de andre lagene ikke gjør noe med det, fortsetter hun.
I fjor ble nederlandske Annemiek van Vleuten historisk da hun vant den første utgaven av Tour de France Femmes foran SD Works-stjernen Demi Vollering. Nå ligger alt til rette for en ny duell mellom rivalene og Moberg tror den nederlandske superstjeren forsvarer fjoråsrseieren.
– Hun kjørte så sterkt i Giroen og har gang på gang vist at hun er best mot slutten av etapperitt.
– van Vleuten vant både Giroen og Vueltan tidligere i år. Akkurat som hun gjorde i fjor, men ut i fra hvordan SD Worx har angrepet de første etappene ser det ut til at de sparer krefter til en hard avslutning. Det kan bli en sekundstrid, tror Staune-Mittet.

Sterk Uno-X-plassering

Halvveis i sommerens vakreste eventyr har også norsk-danske Uno-X-levert flere sterke prestasjoner og har tidvis satt farge på rittet.
– Jeg synes de har levert bra. Det er kult med Susanne som er der oppe og kjemper om topplassering, sier Moberg og sikter til Susanne Andersens åttendeplass på tirsdagens etappe.
– De har vært offensive og det har vært veldig bra, fortsetter hun.
I tillegg er Anouska Koster nummer fire i klatrekonkurransen, kun to poeng bak ledende Julie van de Velde, og ble kåret til mest offensive rytter på mandagens etappe. Tour de France-debutanter Coop - Hitec Products har imidlertid fått en litt tøffere start.
– Vi hadde håpet på mer, innrømmer sportsdirektør Tone Lima overfor Discovery.
– Samtidig ser vi hvor høyt nivået er, fortsatter hun.
45. plassen til Jenny Rissveds, som normalt konkurrer i verdenscupen i terrengsykling, er den beste plasseringen til debutantene.
– De har vært litt mer anonyme og litt uheldige. Jeg hadde forvetet at de skulle være mer offensive, sier Moberg.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame