Populære sporter
All sport
Vis alt

Storfavoritten innfridde – reagerte på absurde bilder: – Mest spesielle jeg har sett

Joakim Opphus

Oppdatert 31/03/2024 klokken 20:16 GMT+2

Mathieu van der Poel innfridde det enorme favorittstempelet før Flandern rundt. Øyeblikket hvor nederlenderen avgjorde rittet fikk Discoverys kommentator til å reagere.

Kaotiske scener i storrittet: – Nei og nei!

– Det er noe av de mest spesielle jeg har sett i moderne Flandern rundt-historie, sier Discovery-kommentator Theis Magelssen om de unike bildene under årets Flandern-utgave.
Øyeblikket Magelssen sikter til er da feltet for første gang skulle opp den beryktede bakken Koppenberg. På såpeglatt brostein var det kun et håndfull ryttere som klarte å holde seg på sykkelen.
Rytterne måtte rett og slett ta beina fatt og gå/jogge opp bakken.
Se de kaotiske bildene i toppen av saken.

Maktdemonstrasjon

En som ikke hadde problemer opp Koppenberg derimot var Mathieu van der Poel. Den nederlandske storfavoritten klinket til og skaffet seg en luke til konkurrentene.
Matteo Jorgenson og Mads Pedersen prøvde å følge, men Flandern rundt-vinneren fra 2022 og 2020 var rett og slett bare flere hakk bedre enn resten.
– Det er en maktdemonstrasjon det han leverer i dag, sier Discoverys sykkelekspert, Henrik Evensen.
Van der Poel trillet i mål i ensom majestet og tok sin tredje seier i rittet. Dermed deler han førsteplassen med seks andre som den mestvinnende syklisten i det over 100 år gamle rittet.
– I dag handlet det bare om å overleve. Det er nok det tøffeste rittet jeg har syklet i karrieren. De siste 20 km var veldig, veldig tunge. Jeg syklet nesten med øynene lukket, sier van der Poel i seiersintervjuet.
I tillegg til van der Poel, har også Achiel Buysse (Belgia), Fiorenzo Magni (Italia), Eric Leman (Belgia), Johan Museeuw (Belgia), Tom Boonen (Belgia) og Fabian Cancellara (Sveits) tre Flandern-triumfer.
– De siste årene har han måtte slite med Tadej Pogacar, men ikke i år. I år det Mathieu van der Poel som er kongen, kommenterte Magelssen.
I kampen om andreplassen så hadde Dylan Theuns og Alberto Bettiol en luke inn på oppløpet, men duen ble hentet inn like før målstreken. Andreplassen gikk dermed til Luca Mozzato, mens Michael Matthews var tredjemann over målstreken, men...
Australieren ble senere disket for å ha hindret Nils Politt i spurten. Tyskeren ble dermed flyttet opp på tredjeplassen.

Nordmennene hang ikke med

For de norske håpene i Uno-X og andre lag ble det ikke en dag å rope hurra for.
Jonas Abrahamsen, som har vist superform den siste tiden, ble sett på som det beste håpet for norsk suksess før rittet.
Etter en litt roligere periode etter bruddet ble etablert, var det Abrahamsen som startet ballet igjen 114 kilometer før mål. Men nordmannens angrep ble raskt nøytraslisert.
De neste 50-60 kilometerne var det flere som prøvde å stikke avgårde, blant annet Mads Pedersen (Lidl - Trek) og Iván García Cortina (Movistar Team), men da sistenevnte fikk mekaniske problemer opp Koppenberg 45 kilometer før mål så storfavoritt van der Poel sitt snitt og angrep.
Abrahamsen og Rasmus Tiller var de sterkeste norske rytterne, men var sjanseløse på å følge nederlenderen som aldri så seg tilbake og vant rittet for tredje gang på overlegent vis.
Tiller kom i mål til en 24. plass som beste nordmann. Det er likevel hans beste resultat i Flandern rundt. Abrahamsen ble nummer 32.
Edvald Boasson Hagen måtte bryte årets Flandern rundt.
Alexander Kristoff hadde aldri vært dårligere enn nummer 18 i Flandern rundt, men i år fikk han det tøft. Vetaranen har slitt med sykdom den siste tiden og var langt unna å henge med i teten. Han endte til slutt på en 74. plass.
Han var også uheldig og måtte bytte sykkel etter en velt på et veldig dårlig tidspunkt:
picture

Kristoff med sykkeltrøbbel: – Elendig tidspunkt


Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame