Populære sporter
All sport
Vis alt

Vågal spådom før storritt: – Det er mulig

Joakim Opphus

Publisert 30/03/2024 klokken 21:00 GMT+1

Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen er i det vågale hjørnet før årets Flandern rundt når det kommer til norske vinnersjanser.

Abrahamsen med historisk pallplass for Uno-X: – En vanvittig prestasjon

Jonas Abrahamsen er på alles lepper etter onsdagens monsterprestasjon i den belgiske brosteinsklassikeren Dwars door Vlaanderen.
«Grenlandsplogen» er i sin livs form for øyeblikket. I sin tre siste ritt har han en 12. plass (E3 Saxo Classic), 20. plass (Gent-Wevelgem) og 2. plass (Dwars door Vlaaanderen).
I to av rittene satt han over 125 km i brudd og ifølge Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen ser han ut som Uno-X sitt beste kort før årets Flandern rundt som tråkkes i gang søndag.
– Han må kjøre Flandern slik som han har kjørt de andre rittene; ved å gå i et tidlig brudd. Uno-X må slippe han løs, det tror jeg blir nøkkelen. Abrahamsen fra et brudd er den beste sjansen til Uno-X.
– Tror du Abrahamsen kan vinne Flandern rundt?
– Godt spørsmål. Det er dumt å si nei da. Dersom du er i posisjon, så kan alt skje. Når du blir to i Dwars door Vlaanderen, så kan du bli to i Flandern rundt, og da kan du like gjerne vinne. Det er selvfølgelig mye som skal klaffe, men det er mulig.
picture

Uno-X-rytter i ellevill seierskamp: – Jeg er helt skjelven

Hushovd: – Et meget sterkt lag

Hovedpersonen selv er litt mer reservert på spørsmål om han er lagets beste sjanse til seier i søndagens ritt.
– Jeg vet ikke om jeg vil si det. Rasmus (Tiller) kan på en god dag kjøre veldig bra og da tror jeg han er vår sterkeste mann. Så kanskje hvis jeg er i forkant og Rasmus har en god dag så tror jeg det kan bli veldig bra, sier Abrahamsen til Discovery.
Abrahamsen forteller også at Alexander Kristoff og Søren Wærenskjold som har slitt med sykdom den siste tiden også virker å være på gang igjen.
Uno-X-sjef, Thor Hushovd, trekker frem også frem bredden i troppen i forkant av rittet.
– Vi har jo på papiret et meget sterkt lag. Abrahamsen viste jo bredden i laget i Dwars door Vlaanderen, sier Hushovd til Discovery.
– Det er et uheldig tidspunkt å bli syk på når det kommer til Søren og Alex, men Alex er en kriger så han kommer raskt tilbake. Vi får håpe at de er «fit for fight» på søndag.

Bruddplan

For Abrahamsen blir årets Flandern rundt første gang han sykler det prestisjefulle rittet. Han er enig med Discoverys ekspert at det er fra et brudd hans beste mulighet til toppresultat ligger.
– Man må prøve være litt smart for bruddet går ofte litt sent i Flandern. Så hvis man bruker opp alle kreftene sine de første hundre kilometerne så er man ferdig resten av rittet.
– Min beste mulighet er absolutt å være i et brudd, om det er fra start eller etter 150 kilometer det får vi se. Men det tror jeg er min beste sjanse for en topp ti-plassering, som både jeg og laget hadde vært veldig fornøyd med.

Ikke lenger under radaren

Akkurat med dette å kjøre i brudd har blitt en av Abrahamsens spesialiteter i årets sesong.
Det er kun italienske Davide Bais (Team Polti Kometa) med 681 km som har flere kilometere i brudd enn skienssyklisten som står oppført med 645 km.
– Jeg tror det er positivt for utviklingen å gå i brudd. Man må ha en viss kapasitet og «smartness» for komme i brudd, så det viser jo at jeg har tatt steg på det.
Men etter prestasjonen i Dwars door Vlaanderen kan det fort bli vanskeligere å snike seg avgårde i søndagens ritt. Det var også Abrahamsen selv klar på i intervjuet etter rittet.
Evensen tror de største stjernene er mer obs på «Grenlandsplogen» dersom han tråkker til søndag.
– Det kan godt hende at de er det, men så har han ikke vunnet enda, så er det er nok ikke slik at det aller beste gutta fryktet at seieren ryker dersom han er i et brudd. Men det er klart at de legger merke til Uno-X-rytteren som gang på gang leverer gode ritt fra bruddet.
  • Se Jonas Abrahamsens Uno-X og en rekke andre nordmenn i Flandern rundt søndag fra kl. 09.45 på discovery+, Eurosport Norge og Eurosport.no

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame