Populære sporter
All sport
Vis alt

Våt og brutal start på belgisk sykkelklassiker: – Blir noen kalde ansikter

AvNTB

Publisert 21/04/2024 klokken 11:51 GMT+2

Det lå snø på trærne og regnet falt over rytterne da starten på sykkelklassikeren Liege-Bastogne-Liege gikk søndag. Tobias Halland Johannessen var forberedt på en ny iskald opplevelse.

Værgudene har ikke vært nådige med sykkelstjernene i Belgia de siste dagene.

Foto: Getty Images

Værgudene har ikke vært nådige med sykkelstjernene i Belgia de siste dagene. Under klassikeren Fleche Wallonne onsdag ble flere av feltets store profiler nedkjølte og måtte bryte som følge av snøvær og kulde.
Bildene av danske Mathias Skjelmose, som skjelvende måtte løftes av egen sykkel av hjelpemannskaper og bæres vekk, gikk viralt.
I søndagens Liege-Bastogne-Liege lå det også snø på trærne da starten gikk i morgentimene. Samtidig var det regnvær, og værmeldingene åpnet for at det også kan komme sludd i løpet av rittet. Mange plussgrader var det heller ikke.
– Vi må være et lag som liker dårlig vær. Vi vil gjerne ha regn, og i Bastogne ser værmeldingene ganske røffe ut, så det blir noen kalde ansikter igjen, sa Uno-X-rytter Tobias Halland Johannessen til arrangøren før startskuddet gikk.
– Jeg føler at beina mine har blitt bedre dag for dag, og dette er det store rittet for meg. Vi håper virkelig på et bra resultat, la han til.
Drøbak-gutten imponerte stort med sjetteplass i Fleche Wallonne. Der behersket han det iskalde været særdeles godt.
Slovenske Tadej Pogacar og nederlandske Mathieu van der Poel er kjempefavoritter foran søndagens ritt.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame