Populære sporter
All sport
Vis alt

Suverene Pogacar med full kontroll – sikret monumentseier

AvNTB

Oppdatert 21/04/2024 klokken 16:34 GMT+2

Tadej Pogacar avgjorde tidlig og trillet ensomt inn til seier i monumentet Liège-Bastogne-Liège søndag. En massevelt med ti mil igjen satte sitt preg på rittet.

Tadej Pogacar

Foto: Getty Images

Bare Richard Carapaz greide å følge tempoøkningen til Pogacar med i overkant av tre mil igjen, men da sloveneren slo til igjen, greide ikke EF-Education-rytteren å følge.
Pogacar fikk raskt halvminuttet ned til konkurrentene og sikret sin andre seier i rittet i overlegen stil.
Sloveneren avgjorde søndagens ritt på samme måte som han sikret seieren i Strade Bianche tidligere i år. Da stakk han av gårde med i overkant av åtte mil igjen og syklet ensom inn til mål.
Giro d'Italia er neste ritt på kalenderen til UAE-rytteren. Der er han favoritt til å sikre sammenlagtseieren.
Store deler av hovedfeltet gikk i bakken i en stor velt med litt under 100 kilometer igjen til mål søndag. Velten skulle vise seg avgjørende da blant andre Mathieu van der Poel gikk i asfalten og måtte bruke mye krefter på å komme seg tilbake til teten.
Bare Tobias Halland Johannessen greide å jobbe seg tilbake til fronten av de norske etter velten.
Varierende værforhold satt sitt preg på søndagens utgave av rittet. Det lå snø på trærne da starten gikk i morgentimene, og været skiftet mellom sol og regn gjennom de 254,5 kilometerne.
Remco Evenepoel var regjerende mester i rittet. Belgieren deltok ikke søndag etter å ha brukket kragebeinet i en velt i Baskerland rundt tidligere i april.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame