Populære sporter
All sport
Vis alt

Drama for storfavoritten: Sendt umiddelbart til sykehus – må opereres

Eurosport
AvEurosport

Publisert 23/04/2023 klokken 16:29 GMT+2

Storfavoritten Tadej Pogacar har fått påvist flere brudd i hånden etter velten han var involvert i underveis i Liege-Bastogne-Liege søndag.

Tadej Pogacar.

Foto: Getty Images

Liège–Bastogne–Liège pågår fortsatt! Følg rittet her!
Pogacar gikk i bakken 84 kilometer ut i løpet. Den danske EF Education-rytteren Mikkel Honoré var også med i velten.
Sloveneren Pogacar, som er en av sykkelsportens aller største navn, ble umiddelbart fraktet til sykehus for undersøkelser. Han hadde store smerter i hånden.
Noen timer etter uhellet opplyser UAE-teamet at Pogacar har fått påvist tre mindre brudd i den venstre hånden. Et av bruddene krever operasjon, og den vil bli gjennomført av en kirurgspesialist i den belgiske byen Genk søndag kveld.
Velten skjedde før TV-bildene kom på skjermen, så dessverre har ikke dne lokale pr
Slovenske Pogacar har vært i kjempeform så langt denne sesongen og var ventet å hevde seg i toppen i søndagens belgiske klassiker.
Onsdag vant han La Fleche Wallone, og sist søndag ble det seier i Amstel Gold Race. Tidligere denne sesongen har han også vært først over målstreken i Flandern rundt.
Med seier søndag ville Pogacar blitt den tredje syklisten i historien som vinner alle de tre Ardenner-klassikerne Amstel Gold Race, Fleche Wallone og Liege-Bastogne-Liege.
Det er ikke kjent når Pogacar vil være tilbake på sykkelen etter søndagens velt og påfølgende operasjon.
Sloveneren er sammen med danske Jonas Vingegaard den fremste favoritten til å vinne sommerens Tour de France. I fjor gikk Vingegaard til topps foran Pogacar.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame