23.04.23 - 10.35
Ferdig
Landeveisritt -
0km
?km
Liège - Bastogne - Liège • Etappe1
Før kamp

Landeveisritt -

Liège - Bastogne - Liège - spenningen starter 10:35 23 april 2023. Vårt Livesenter vil holde deg oppdatert på viktigste hendelsene når de skjer.
Les det siste om Sykkel - inkludert de store løpene, sendeskjema og resultater.

    
30
Kristian Hennie
Highlights 
 
 Supprimer
 

Da takker vi for følge for i dag!

 

Tom Pidcock tar andreplassen foran colombianske Santiago Buitrago. Det ble for tøft for Tobias Halland Johannessen, som ikke maktet å holde følge helt inn. Nordmannen har kjørt kruttsterkt i dag, og ender på 24. plass.

 

Det går veien for Remco Evenepoel som vinner Liège–Bastogne–Liège for andre året på rad. Kruttsterkt!

 

Buitrago, Pidcock og Healy er de tre rytterne som ligger mellom Evenepoel og hovedfeltet.

 

Snart kun 10 km igjen her nå. Flere ryttere som prøver å skaffe seg en luke fra hovedfeltet nå, men Evenepoel har fortsatt en solid luke på over minuttet.

 

18 km igjen til mål nå. Hadde vært enormt med en topp ti-plassering for Halland Johannessen her.

 

Halland Johannessen sitter i tredjeposisjon i det som er igjen av hovedfeltet. Kjørt imponerende bra i dag Tobias!

 

Nå rykker Evenepoel fra Pidcock! Ser kruttsterk ut nå fjorårets vinner av rittet. Jeg blir overrasket om belgiseren ikke tar dette.

 

Bak Pidcock og Evenepoel har vi to ulike ryttergrupper, henholdsvis 20 og 40 sekunder gutta i front.

 

Thomas Pidcock følger etter og har kommet seg opp til belgiseren. De kommer til å samarbeide godt disse gutta nå!

 

Bruddet er henta inn og nå starter virkelig hardkjøret i fronten her. Flere ryttere som prøver å rykke. Evenepoel som rykker fra nå!

 

Det rykkes i hovedfeltet, med Bauke Mollema i front. Angrepet lykkes ikke helt, og hovedfeltet er samlet igjen. 48 sekunder opp til Tratnik og Velasco nå.

 

Kun 30 sekunder ned til hovedfeltet for Tratnik og Velasco nå. Snakk om tid før de kjøres inn nå.

 

– Jeg har begynt å drømme om noe norsk i toppen i dag. Topp ti må være lov å håpe på, sier kommentator Magelssen.

Tobias Halland Johannessen har kjørt sterkt i dag, og sitter fortsatt langt fremme i hovedfeltet.

 

Det er QuickStep-Soudal som kjører på i fronten av hovedfeltet nå, og det merkes. Kun 40 sekunder for Tratnik og Velasco nå.

 

En mil til rytterne kjører inn i den fjerdesiste kategoriserte stigningen for i dag, Cote de Desnié.

 

Halland Johannessen fortsetter å henge godt med i hovedfeltet, og avanserer framover i feltet.

 

Tratnik og Velasco rykker fra i bruddgruppen nå, med Osborne som sliter med å henge med. Kjøres hardt! Omtrent ett minutt og 10 sekunder ned til hovedfeltet!

 

Tratnik kommet seg opp til bruddgruppa nå og setter seg helt i front. 33-åringen fra Slovenia ser kruttsterk ut. Er vel brått han og Zimmermann som ser sterkest ut i gruppa.

 

Disse fem sitter i den fremste bruddgruppen: Jason Osborne (Alpecin-Deceuninck), Lars van den Berg (Groupama-FDJ), Georg Zimmermann (Intermarche-Circus-Wanty), Simone Velasco (Astana Qazaqstan Team) og Paul Ourselin (TotalEnergies).

De har ett minutt og femten sekunder ned til hovedfeltet nå, med Jumbo-Vismas Jan Tratnik jagende bak.

 

Dversnes snart hentet inn av feltet. Rundt 60 mann som sitter i hovedfeltet akkurat nå, med kun Tobias Halland Johannessen og nå Dversnes fra Uno-X.

 

Soudal-Quickstep fortsetter å kjøre på i front av hovedfeltet. Julian Alaphilippe, som er tilbake fra skade, holder oppe tempoet. – De kjører så hardt nå Soudal-Quickstep, sier Magelssen når det gjenstår 74 km av rittet.

 

Tobias Halland Johannessen sitter i meget fin posisjon i hovedfeltet. Imponerende!

 

Fredrik Dversnes har hatt en meget god sesong til nå, med blant annet sin første proffseier i La Rouyte Adelie de Vitre 31. mars, samt seier på siste etappe i Pays de la Loire. Men det ble for tøft for nordmannen i dag, som har falt av den fremst bruddgruppen.

 

Bruddgruppen starter nå på dagens femte kategoriserte stigning, Côte de Stockeu, med 13 prosent stigning.

 

80 kilometer gjenstår. Mikel Landa (Bahrain Victorious), Enric Mas (Movistar) og Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers) sliter alle med å henge med på tempoet i hovedfeltet.

 

Jan Tratnik (Jumbo-Visma), Valentin Madouas (Groupama-FDJ) og Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers) har fått en luke fra hovedfeltet nå. Kommer nok flere angrep her den neste timen.

 

Så må Dversnes slippe bruddgruppen. Kun 7 igjen i det som var et ellevemannsbrudd.

 

– Han er kanskje i ferd med å tømmes litt for krefter Dversnes, sier Discovery-kommentator Theis Magelssen.

 

Nå begynner det å kjøres bra i front av bruddgruppen. Er vel spørsmål om tid før det brytes opp. Zimmermann tråkker litt til nå, Dversnes henger med på halen av gruppa.

 

Remco Evenepoel øyner nok enda bedre sjanser for seier i dag, ettersom Pogacar måtte bryte. Belgiseren vant fjorårets utgave av rittet.

 

Disse 11 sitter i bruddgruppen:

Johan Meens (Bingoal-WB); Ruben Apers (Flanders-Baloise); Jason Osborne (Alpecin-Deceuninck); Frederik Dversnes (Uno-X Pro Cycling); Simone Velasco (Astana Qazaqstan); Georg Zimmermann (Intermarché-Circus-Wanty); Lars van den Berg (Groupama-FDJ); Alexandre Balmer (Jayco-AIUIa); Hector Carretero (Kern-Pharma); Matthis Le Berre (Arkéa-Samsic) og Paul Ourselin (TotalEnergies).

 

107 km gjenstår av dagens klassiker i Belgia. Dversnes og ellevemannsbruddet har tre minutter ned til hovedfeltet.

 

Den beste plasseringen av en nordmann i rittet er en tredjeplass helt tilbake i 1986. Den gang var det Dag Erik Pedersen som sikret tredjeplassen i det sydlige Belgia.

 

Vi er rundt halvveis i rittet med elleve mann i teten, med blant annet nordmannen Fredrik Dversnes for Uno-X.

 

Nå som Pogacar har stått av rettes naturligvis øynene mot Remco Evenepoel. Soudal-Quick-step-rytteren var ventet å være mannen som skulle gi Pogacar en skikkelig fight under søndagens ritt.

 

En av de største forhåndsfavorittene, Tadej Pogacar måtte bryte rittet etter en velt med omkring 174 kilometer igjen. Han gikk ned i bakken sammen med EF-Education-rytter Mikkel Honore, som også måtte bryte etter velten.

 

Sendingen er i gang på discovery+ og Eurosport1 nå.

 

Hei, og velkommen til denne dekningen av klassikeren Liège - Bastogne - Liège.