Populære sporter
All sport
Vis alt

Frykter skaden kan påvirke resten av karrieren til stjernen: – Kan forandre alt

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 24/04/2023 klokken 13:36 GMT+2

Discovery-ekspert Philippe Gilbert frykter håndbruddet til Tadej Pogacar etter Liège–Bastogne–Liège kan få følger for superstjernen.

Tadej Pogacar

Foto: Getty Images

Søndag kveld gjennomførte Tadej Pogacar en vellykket operasjon i den belgiske byen Gent.
Den doble Tour de France-vinneren veltet ut av vårens siste klassiker, Liège-Bastogne-Liège, og hadde store smerter i hånden.

- Kan påvirke resten av karrieren

Sloveneren, som jaktet sesongens 13. seier på 19 rittdager, ble umiddelbart fraktet til sykehus hvor det ble påvist tre mindre brudd i venstre hånd, hvorav ett av disse bruddene krevde operasjon.
– Det er fremdeles ganske tidlig, men vi snakker om flere brudd og vi må se hvor alvorlig skaden er, sier Discovery-ekspert Philippe Gilbert om skaden til superstjernen.
Den tidligere verdensmesteren er likevel bekymret for at velten i verste fall kan påvirke resten av karrieren til 24-åringen.
– Jeg frykter at det kan føre til en stivhet i muskulaturen, noe som videre kan påvirke skulderen. Det kan kanskje føre til at han må gjøre noen endringer i sitteposisjon på sykkelen. Det kan påvirke resten av karrieren hans.
Sett denne? Saken fortsetter under.
picture

Her fyker dansken over hekken

Veltet i 70 km/t

Pogacar forsøkte å sykle videre noen hundre meter etter velten, men innså at det var umulig å fortsette og brøt da han «ikke klarte å holde ordentlig på styret», ifølge UAE-sportsdirektør Marco Mercato.
Ifølge lagkamerat George Bennett gikk verdensstjernen i bakken i rundt 70 km/t.
Discovery-ekspert Gilbert, som la sykkelen på hyllen etter forrige sesong, frykter at Pogacar må endre sitteposisjon dersom 24-åringen ikke «restituerer og blir bra etter en slik velt».
– En endring i sitteposisjon vil påvirke resten av kroppen og videre påvirke prestasjonen. På dette nivået kan en eller to prosent mindre enn vanlig forandre alt.
Det er ikke kjent når Pogacar vil være tilbake på sykkelen etter søndagens velt eller hvordan det påvirker oppkjøringen til Tour de France, men ifølge belgiske medier må sloveneren belage seg på fire til seks uker ute med skade.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame