Skøyter
PyeongChang

Vurderte å legge opp, nå er fremtiden lys: – Sa de trengte en fjerdemann

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Skøytelandslaget

Foto: Scanpix

AvMikael Harstad Groven | Jonas Moen Rye
21/02/2018 på 15:08 | Oppdatert 21/02/2018 på 15:45

Håvard Bøkko (31) har hatt det tøft de siste årene. Nå kan veteranen ta flere sesonger med skøyter på beina.

PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Norge tok et fantastisk gull på lagtempo skøyter onsdag. Etter å ha slått ut Sven Kramers Nederland og satt olympisk rekord i semifnalen, ble det seier mot selveste vertsnasjonen, Sør-Korea, i finalen.

Dette var Norges første OL-gull i lagtempo på skøyter.

PyeongChang

Tok gull på hjemmebane da det norske håpet misset

24/02/2018 PÅ 13:43
  • SE ALT FRA OL PÅ EUROSPORT PLAYER!

Veteranen Håvard Bøkko kom inn på laget i semifinalen og finalen etter at Sindre Henriksen ikke var helt seg selv i kvartfinalen. Det var et lykkelig valg, og et valg som endelig ga gullmedalje til 31-åringen.

Saken fortsetter under videoen

Denne medaljen kan også bidrar til at comeback-løperen fortsetter i flere år, for han innrømmer at tanken på å legge opp for godt har slått ham.

– Ja, for et år siden var jeg ikke så veldig sprek, men jeg fikk signaler fra gutta at de trengte en fjerdemann (til OL, red. anm.) og jeg angrer ikke på det nå, sier Bøkko til Eurosport.no.

– Nå er vel motivasjonen for å fortsette ganske stor?

– Ja, nå er jo skøytesporten i Norge virkelig på vei opp med to gull og en bronse så langt her og vi har 1000m på fredag og Sverre (Lunde Pedersen, red. anm.) kan overraske på fellesstarten på lørdag. Det er sykt gøy å være en del av dette laget, vi er ni store glis som møtes til hvert måltid. Det er gøy.

Søster Hege Bøkko har ikke hatt det beste mesterskapet. Håvard håper hans gull kan være en liten trøst.

– Jeg så Hege var lei seg, det er kjipt å gå dårlige løp. Jeg følte med henne. Jeg hadde litt av den samme følelsen for fire år siden. Men hun var veldig glad nå, i hvert fall. Håper hun kan glemme sine egne løp og se fremover, hun er mye bedre enn hun har fått vist her, avslutter den ferske gullvinneren.

1000m går førstkommende fredag, der er 500m-helten Håvard Lorentzen blant favorittene. Du ser moroa fra kl. 11.00 på Eurosport Norge og Eurosport Player!

PyeongChang

Lunde Pedersen kom seg ikke til finalen: – Han har seg selv å skylde

24/02/2018 PÅ 11:12
Relatert
SkøyterPyeongChang
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen