Sverre Lunde Pedersen tok sin aller første verdenscupseier på 5000 meter i tyske Erfurt lørdag. Han vant med tiden 6.14,66.
Det var det siste 5000-meterløpet for Pedersen og co. før OL i Pyeongchang neste måned.
PyeongChang
Tok gull på hjemmebane da det norske håpet misset
24/02/2018 PÅ 13:45
Fana-løperen slo italienske Nicola Tumolero med 1,45 sekunder. Canada-stjernen Ted-Jan Bloemen endte på tredjeplass. Han måtte se seg slått av Pedersen med 2,45 sekunder.
Tidligere har Pedersen ofte gått på en smell mot slutten, men lørdag viste han at formen er der den skal være før vinterlekene i Sør-Korea.
– Dette var et av de bedre 5000-meterløpene jeg har gjort. Jeg ble aldri stiv, og da er det gøy å gå på skøyter, sa Pedersen til NRK.
Eurosports skøyteekspert Mikael Flygind Larsen ser meget lyst på 25-åringens muligheter i PyeongChang.
– Han befester sin posisjon som medaljekandidat, både på 1500- og 5000 meter. Gullet er nok litt utenfor rekkevidde, men han er sterk i det beitet bak.
Håvard Bøkko endte på 12.-plass etter å ha notert tiden 6.26,63, mens Simen Spieler Nilsen endte rett bak. Han hadde 6.28,71.
For kvinnene leverte Ida Njåtun det beste hun har gjort på lang, lang tid. 26-åringen klinket til med en tredjeplass på 1500 meteren, kun slått av Ireen Würst og Marrit Leenstra.
– Vi hadde ikke ventet dette i det hele tatt. Hun har slitt i flere sesonger, så det er en kjempeopptur- og ikke minst timing å hoste opp den formen nå, sier Flygind Larsen.
– Sesongen så langt har jo ikke gitt noen signaler om at det skulle bli sånn nå. Det er litt ut av det blå. Nå går hun inn i OL med en helt annen følelse enn hun ville gjort hadde det ikke vært for dette løpet, sier Eurosport-kommentator Arve Fuglum.
Men å forvente edelt metall i Sør-Korea, blir litt i overkant ifølge Eurosport-duoen.
– Vil ikke gå ut og melde at hun er medaljekandidat. Hun manglet fortsatt en del. Topp seks er definitivt realistisk. Når det nå har løsnet, kan vi likevel ikke utelukke noe, sier Fuglum og Flygind Larsen.
(©NTB/Eurosport)
PyeongChang
Lunde Pedersen kom seg ikke til finalen: – Han har seg selv å skylde
24/02/2018 PÅ 12:45