Populære sporter
All sport
Vis alt

Ikke bekymret over den norske dominansen: – Publikum er ikke lei

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 14/02/2023 klokken 08:43 GMT+1

Norge har fortsatt dominansen fra verdenscupen på herresiden i skiskytter-VM, men enn så lenge ser ikke Discoverys ekspert på det som et problem.

Michael Rösch til Discovery: – Han kan vinne alt

VM i skiskyting er allerede godt i gang, og nok et år ligger det an til å bli en rimelig solid medaljefangst for Norge.
Spesielt på herresiden har det vært stor dominans. På de første to individuelle rennene har fem av seks medaljer gått til norske utøvere. Kun Sebastian Samuelsson fra Sverige har klart å tukte nordmennene da han tok 3. plassen på jaktstarten.
I tillegg har plassene rett bak vært preget av nordmennene. På sprinten tok Johannes Dale 4. plassen, mens Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer seks. Tarjei Bø tok 4. plassen, Sjåstad Christansen 5. plassen og Dale 7. plassen på jaktstarten.
– Jeg liker det uansett, ler tidligere landslagsskiskytter og nåværende Discovery-ekspert Michael Rösch.
Den tysk-belgiske eksperten har ikke et problem med at Norge er såpass dominante på herresiden, men han merker likevel at det aller meste handler om de norske herrene på konkurransedag.
– Jeg er veldig imponert av det norske laget, men jeg har sett en tendens på mange tyske TV-kanaler. Det er bare snakk om det dominerende norske laget. I reportasjene før rennene handler det alltid om nordmennene. Det handler ikke om tyskerne lenger.
Til tross for at de store snakkisene ofte har et norsk flagg bak seg, betyr ikke det at interessen i Rösch sitt hjemland er noe mindre.
– Folk elsker det fortsatt, spesielt tyskerne. De er glade selv om Johannes eller Sturla vinner. Om en tysker tar en medalje på hjemmebane, går folk av hengslene. Det trenger ikke være gull, sier Rösch.

– Må være litt forsiktig

På kvinnesiden er det dog flere nasjonaliteter som preger toppen av resultatlisten, og hjemmepublikum har virkelig fått valuta for pengene. Denise Herrmann-Wick har imponert stort. Hun stakk av med gullet på sprinten og sølvet på jaktstarten.
Det har blitt en floskel i Norge om at det er viktig for sporten at tyskerne er med i toppen, men når det kommer til skiskyting kan det være ganske avgjørende. Den tyske bilgiganten BMW er hovedsponsor, men IBU sponses også av Viessmann, Deutsche Kreditbank AG, Hörmann og CONTACT Software. Alle bedriftene er tyske.
Da er det viktig at interessen opprettholdes i landet.
– Man må være litt forsiktig. Jeg vil tippe at 80 prosent av sponsorene er tyske. Naturligvis trenger de suksessen, innleder Rösch.
– Jeg vil tippe at 80 prosent av sponsorene er tyske. Naturligvis trenger de suksessen. Dersom Denise Herrmann Wick eller Benedikt Doll forsvinner, vil det faktisk bli et problem. Tyskland har ikke profiler som Erik Lesser, Arnd Peiffer, Laura Dahlmaier eller Magdalena Neuner. Det kan bli noen år med mindre oppmerksomhet rundt skiskyttersporten om det ikke kommer noen nye, utdyper den tidligere skiskytteren.
Men heldigvis for Rösch og andre skiskytterglade tyskere kan det virke som at det gror godt. I EM tidligere i år imponerte et 18 år gammelt stjerneskudd stort. Selina Grotian tok tre medaljer i mesterskapet.
– Kanskje er hun den nye store. Du er nødt til å være heldig med å få opp sånne utøvere.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame