Populære sporter
All sport
Vis alt

Svarer på ekspertens kommentar: – Morsomt når folk kaster ut noe som kjennes i magen

Joakim Opphus

Oppdatert 18/02/2023 klokken 15:33 GMT+1

Norge fikk en forferdelig start på stafetten i VM og klarte aldri å hente seg inn igjen. Kvartetten bestående av Vetle Sjåstad Christiansen, Tarjei Bø, Sturla Holm Lægreid og Johannes Thingnes Bø måtte ta til takke med sølv på VM-stafetten i Oberhof.

Norges lag under stafetten i VM i skiskyting 2023 i Oberhof, Tyskland. Fra venstre Johannes Thingnes Bø, Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen. Foto: Javad Parsa / NTB

Foto: NTB

Norge var enorme favoritter på VM-stafetten i Oberhof, men som en hvis person med navn Jon Herwig Carlsen en gang sa «stafett er stafett».
De norske herrene klarte ikke å innfri og slet spesielt på standplass i vindfulle Oberhof.
Norge gikk inn til sølv, 38 sekunder, bak Frankrike etter å ha måtte ta i bruk 14 ekstraskudd og to turer strafferunden.
Dermed er drømmen om et mesterskap med sju gull av sju mulig over for Thingnes Bøs del, men han nådde en imponerende milepæl med sin 30. VM-medalje.
– Det er kjempebra. 30 medaljer i VM. Jeg har lagt bak meg mange gode mesterskap, så det er 30 gode opplevelser, sa stryningen til NTB.
– Det er surere at stafettgullet ryker enn at min rekke ryker, fortsatte han.

– Landesorg

Sverige fullførte pallen og gikk inn til bronse. Men mye av fokuset i svenske medier handlet også om den norske nedturen.
SVTs skiskytingsekspert, Bjørn Ferry, var en av de som reagerte.
– Det er en halv dags landesorg til neste konkurranse i morgen, sa han om den norske stafettinnstatsen.
– Jeg er enig. Det er det smarteste han har sagt, spøkte Tarjei Bø til Aftonbladet i mixed zone etterpå.
Også Holm Lægreid fikk spørsmål om Ferrys utsagn.
– Det er morsomt når folk kaster ut noe som kjennes i magen. Vi får reise oss til i morgen, sier Lægreid som egentlig mener det Sverige som har mest grunn til å sørge
– Vi slo Sverige, så da kan dere ha tre dagers landesorg i så fall, sier han.

Bakpå fra start

Norge fikk et dårlig utgangspunkt allerede på den første etappen med Vetle Sjåstad Christiansen som vekslet ett drøy minutt bak ledende Frankrike.
– Det var en tøff, tøff første etappe. Jeg prøvde virkelig å sørge for at det var større sjanse for å treffe enn å bomme for det var veldig vanskelig og når vinden først dro til der og det klarte jeg forsåhvidt. Det røyk på mye tid, fryktelig mye tid, men jeg unngikk strafferunden så helt greit, sa Christiansen etter sin etappe.
Når både Tarjei Bø og Sturla Holm Lægreid måtte én gang hver i strafferunden ble oppgaven for stor for selv for Johannes Thingnes Bø.
– Det er litt sånn halvveis smil på hele gjengen her. Vi setter nok pris på disse medaljene når vi får det litt på avstand. Det er klart vi var favoritter og vi hadde lyst til å klare det. Vi føler at vi burde klare det og, sa Tarjei Bø til NRK.
Frankrike brukte ni ekstraskudd og måtte i strafferunden en gang. Bronse-vinner Sverige brukte 13 ekstraskudd og måtte én gang i strafferunden.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame