Skiskyting
PyeongChang

Tidenes norske OL-dag - Thingnes Bø sikret gull-hattrick: – Den beste følelsen i hele verden

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Thingnes Bø gråter

Foto: Eurosport

AvJacob Sundblom Nygaard
15/02/2018 på 12:36 | Oppdatert 15/02/2018 på 13:20
@jnygaard

Johannes Thingnes Bø er olympisk mester etter å ha klint til med gull på normaldistansen. I målområdet var han stolt, lykkelig og gråtkvalt etter seieren.

– Dette er helt spesielt. Å få til dette her er den størte drømmen som går an å få til, sier Johannes Thingnes Bø til Eurosport, mens gulltårene renner nedover kinnet.

Han prater med en klump i halsen etter OL-bragden.

PyeongChang

Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland

24/02/2018 PÅ 12:17

– Jeg har jobbet så utrolig hardt for å få til dette. Og jeg er så stolt. Dette er den beste følelsen i hele verden.

  • Se alt fra OL på TVNorge og Eurosport Player.

Reiste seg etter skuffelse

De to første OL-øvelsene ble enormt skuffende for Thingnes Bø, som fra favorittposisjon floppet både i sprinten og den påfølgende jaktstarten.

– Det var masse som skulle ut i dag. Når man ikke har lyktes helt så er man mer på hugget. Jeg var bestemt og hadde en indre lyst til å virkelig få det til. At jeg nå har lykkes gjør meg lykkelig, sier han.

Tidligere torsdag hadde Aksel Lund Svindal og Raghild Haga allerede fikset to norske gull i henholdsvis utfor- og 10 kilometer fri teknikk. I tillegg tok Kjetil Jansrud og Ragnhild Mowinckel hvert sitt sølv, mens Marit Bjørgen fikk bronse. Dermed sikret Thingnes Bø Norges sjette OL-medalje for dagen. Det har aldri skjedd tidligere, slik at 15. februar 2018 går inn i historiebøkene som tidenes norske medaljedag i OL.

Stolt trener

Skiskyting-trener Egil Kristiansen hadde null tro på norsk gull på normaldistansen etter to Thingnes Bø-bom.

– At man skulle kunne vinne denne konkurransen med to OL-gull hadde jeg aldri trodd. Men slik ble det, sier Kristiansen til Eurosport.

Kristiansen har hovedansvar for langrennsdelen for skiskytterne.

– Ja, i dag ble det gull på grunn av at utøverne var raske i sporet. Dette ble en lang og dramatisk dag, men kjære vene hvor bra det ble til slutt, sier Egil Kristiansen.

Vanvittig drama

Den franske gullgrossisten Martin Fourcade hadde stålkontroll de tre sist rundene med tre fulle hus og en av de sterkeste langrennstidene. Med to skudd igjen på siste stående misset han to skudd på rappen da alle trodde gullet var på vei til franskmannen. Plutselig var gullkampen vidåpen igjen.

Etter konkurransen var franskmannen langt nede, og ønsket ikke stille til intervju for Eurosport.no.

Thingnes Bø hadde mye å revansjere etter å ha feilet både på sprinten og den påfølgende jaktstarten innledningsvis i OL. 24-åringen sprengåpnet og hadde bestetid inn til første skyting, hvor han bommet én gang. Så fulgte to plettfrie runder, før han røk på en ny bom på siste skyting.

På ski var stryningen hurtigere enn alle andre. Med en maktdemonstrasjon i sporet kapret han dermed gull, selv med to miss på standplass.

– Dette er noe av det mest spennende jeg har sett noen gang. Jeg er helt skjelven, sier Eurosport-ekspert Morten Hegle Svendsen.

Han sier de norske utøverne endelig kan senke skuldrene, etter en seig innledning på mesterskapet.

– Nå har vi fått gullet vi håpet på hele vegen. Da går det an å slippe ned skuldrene litt. Vi skal ha det mye moro og jeg tror OL-avslutningen blir bra med norske øyne, sier Hegle Svendsen.

PyeongChang

Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære

24/02/2018 PÅ 03:58
PyeongChang

Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt

23/02/2018 PÅ 13:06
Relatert
SkiskytingPyeongChang
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Skiskyting

Kulturministeren vil justere kriteriene i idrettens krisepakke

22/04/2020 PÅ 09:12

Siste videoer

Skiskyting

Her gjør Tarjei Bø kardinal-tabben

00:02:08

Mest populært

Bryting

OL-heltens mørke år – skulle ta overdose heroin

I GÅR PÅ 18:00
Vis mer