Ole Einar Bjørndalen blir ikke å se i løypene i PyeongChang. Tirsdag erfarte NRK at IOC vurderte å gi 43-åringen en friplass til OL, men til Eurosport.no avkrefter pressesjefen i IOC at de kan gi nordmannen en slik plass.
– IOC kan ikke gi invitasjonsplasser til OL, sier Emmanuelle Moreau til Eurosport.no.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22

Svake resultater

Nordmannen ble vraket fra OL-troppen etter svake resultatet denne sesongen. Det Bjørndalen har oppnådd individuelt i verdenscupen denne sesongen er: 18, 31, 18, 28, 46, 52, 36 og 42. plass.
Mandag kom derfor beskjeden om at Lars Helge Birkeland, Erlend Bjøntegård, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Henrik L´Abée-Lund, Emil Hegle Svendsen er tatt ut til OL.
– Som det fremgår av uttaket, er det de første olympiske leker siden 1992 hvor Ole Einar Bjørndalen ikke blir en del av den norske OL-troppen. Det angår alle oss som er opptatt av vintersport. Bjørndalen ble ikke innstilt til uttak av idrettssjefen i skiskyting, og Olympiatoppen har i etterkant av innstillingen hatt grundige diskusjoner med ledelsen i skiskyting om uttaket, og utfordret grunnlaget for innstillingen, sa toppidrettssjef Tore Øvrebø i externalpressemeldingen da uttakethttps://www.eurosport.no/skiskyting/pyeongchang/2018/bjorndalen-vrakes-til-ol_sto6477830/story.shtmlNone ble klart.

– Motivasjonen er det ingenting i veien med

Selv om det ikke ble et syvende OL på 43-åringen er han full motivert til å slå tilbake. Allerede i neste uke stiller Bjørndalen i EM i skiskyting i italienske Ridnaun.
– Motivasjonen er det ingenting i veien med. Nå må jeg bare samle meg, sa Bjørndalen ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.
43-åringen er tidenes vinterolympier med hele åtte gull, fire sølv og èn bronse. Nordmannen er regjerende mester på sprint og mixed stafett.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22