Populære sporter
All sport
Vis alt

Bjørndalen vraket til OL

Jonas Moen Rye

Oppdatert 22/01/2018 klokken 11:51 GMT+1

Ole Einar Bjørndalen er ikke tatt ut til å representere Norge i PyeongChang.

Mit 43 Jahren holt Björndalen eine Medaille

Foto: SID

Ole Einar Bjørndalen (43) er vraket til OL i PyeongChang neste måned.
Det bekrefter Olypmiatoppen i en pressemelding mandag ettermiddag.
Bjørndalen har ikke hatt noen god sesong, og flere spekulerte tidlig i om han kom til å bli utelatt fra den norske skiskyttertroppen, og dermed miste muligheten til å delta i sitt sjuende OL på rad for utøveren som har åtte OL-gull i karrieren og dermed er tidenes vinterolympier.

Første gang siden 1992

43-åringen har slitt mye med formen og levert stort sett skuffende resultater denne sesongen.
– Som det fremgår av uttaket, er det de første olympiske leker siden 1992 hvor Ole Einar Bjørndalen ikke blir en del av den norske OL-troppen. Det angår alle oss som er opptatt av vintersport. Bjørndalen ble ikke innstilt til uttak av idrettssjefen i skiskyting, og Olympiatoppen har i etterkant av innstillingen hatt grundige diskusjoner med ledelsen i skiskyting om uttaket, og utfordret grunnlaget for innstillingen, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø i pressemeldingen.
Dette er resultatene Ole Einar Bjørndalen har oppnådd individuelt i verdenscupen denne sesongen: 18, 31, 18, 28, 46, 52, 36 og 42. plass.
Lars Helge Birkeland, Erlend Øvereng Bjøntegård, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Henrik L´Abée-Lund og Emil Hegle Svendsen er alle foretrukket foran 43-åringen.

Eckhoff må vente

Blant kvinnene er Marte Olsbu, Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold tatt ut til lekene i PyeongChang. Tiril Eckhoff, som har en 22. plass som beste resultat denne sesongen, er heller ikke tatt ut, men har mulighet til å kvalifisere seg under verdenscuprennene i Anterselva til helgen.
Distanselaget til langrennsherrene ble også tatt ut mandag. Der ble Didrik Tlnseth, Niklas Dyrhaug og Finn-Hågen Krogh klare for sesongens høydepunkt. Også Kathrine Harsem som gikk inn til NM-sølv bak Marit Bjørgen på sprinten fikk en OL-billett mandag, men det er fremdeles usikkert hvilke distanser langrennsløperne vil få mulighet til å gå. I alt vil fire bli plukket ut til hver enkelt distanse.
Det er fremdeles igjen uttak igjen til OL i PyeongChang, her vil flere utøevre kunne bli tatt ut. Men troppen blant skiskytterherrene er nå fulltallig.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame