Populære sporter
All sport
Vis alt

En av Norges største medaljesjanser i OL: – Alle fire er gullkandidater

Joakim Opphus

Publisert 07/02/2022 klokken 20:52 GMT+1

Norges stiller et ekstremt sterkt lag på tirsdagens normaldistanse. Alle fire møter opp på startstreken som en kandidat til å vinne gull.

Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Sturla Holm Lægreid fra Norge jubler etter gull i stafett for menn under VM i skiskyting 2021 i Pokljuka.

Foto: NTB

Tarjei Bø leder normaldistanse-cupen i år foran Sturla Holm Lægreid, og med lillebror Johannes Thinges Bø på en fjerdeplass. Vetle Sjåstad Christiansen ligger på niendeplass i cupen.
Alle de fire nordmennene har store drømmer på tirsdagens 20 km.
– Det virker som alle sammen har et mål om medalje og til og med gull på normaldistansen?
– De har potensiale hele gjengen, og med det de har vist gjennom vinteren så er det jo fire gullkandidater vi stiller med, sier Discoverys skiskytterekspert Roger Grubben.

Favorittstempel

Holm Lægreid vant prisen for årets gjennombrudd på Idrettsgallaen 2022 etter han ble VM-konge i sitt aller første mesterskap på øverste nivå. Da tok skiskytteren fra Bærum fire gull, hvor ett av de var på normaldistansen.
Han har dominert øvelsen i verdenscupen. 24-åringen har gått distansen fem ganger og står med tre seiere, én andreplass og en femteplass nå nylig i verdenscupen i Anterselva like før OL. Det derfor ikke unaturlig at favorittstempel faller på nettopp Lægreid før tirsdagens normalprogram.
– Jeg ser på meg selv som en favoritt på en normaldistanse. Det er den øvelsen jeg føler jeg takler best og som jeg prestert best i tidligere. Men selv ikke jeg er en maskin og jeg kan gjøre feil, det så vi i Anterselva. Jeg forventer ikke å bare møte opp og plukke opp en medalje når jeg står på startstreken på tirsdag, forteller Sturla Holm Lægreid på en pressekonferanse søndag.
Grubben tror Holm Lægreid sitt favorittstempel er noe han trives med.
– Han var for så vidt favoritt før VM i fjor også. Sturlas merittliste på normalprogram er historisk veldig bra. Han er sammen med Johannes de to største gullkandidatene vi har, konstaterer Grubben.
– Du kan se på et favorittstempel som et press, men du kan også tolke det som en bekreftelse på at hvis han gjør det han pleier så er det godt nok til å kjempe om gull, sier han videre.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Olsbu etter bronseløpet: – Redd for å ikke kunne fullføre hvert sekund

Tror Bø kan ta sitt første gull

Johannes Thingnes Bø viste en imponerende form på mixed stafetten lørdag. Thingnes Bøs argeste konkurrent i mange år og nå ekspert for Discovery Martin Fourcade har i likhet med Grubben lillebror Bø som en av de største favorittene.
– Ofte så dukker det opp overraskelser i et OL. Vi får se, men Johannes er for meg en av de største favorittene, han er ingen «outsider».
En av disse overraskelsene kan være storebror Tarjei Bø, tror Fourcade.
– Personlig så ser jeg ikke på Tarjei som en av favorittene. For meg så er det Johannes Thingnes Bø, Quentin Fillon Maillet, Émilien Jacquelin og Sebastian Samuelsson. Men Tarjei er den som kan ende opp med å bli den store overraskelsen uten at det faktisk er en overraskelse, sier franskmannen før han utdyper hva han mener med det:
– Det virker rart. Jeg har ikke egentlig ikke så lyst til å si det, jeg ønsker ikke å bringe uflaks eller jinxe noe, men jeg tror Tarjei kan ta et individuelt gull i OL.
– Jeg er litt usikker på om det er håp eller tro når det kommer til Tarjei, men jeg er enig med Martin, jeg tror også at Tarjei kan ta sitt første individuelle OL-gull dette mesterskapet, sier også Grubben.
Så får vi se da om den femdobbelte olympiske mesteren og den tidligere landslagstreneren sin spådom kommer til live allerede på herrenes 20 km.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Skrekkscenario for stjernen: – Hvordan går det an?!

– Størst sjanse

Norges fjerde mann på startstreken er Vetle Sjåstad Christiansen.
Han deltar i sitt andre OL, men denne gangen er han ikke med som reserve, som han var i Sotsji i 2014.
Denne gangen er målet soleklart:
– Målet mitt er absolutt å ta en medalje her i OL. Samtidig så er det sikkert 20 stykker som har det samme målet, sier Geilo-løperen til Discovery.
Og medaljen kan komme allerede på den første individuelle konkurransen. Når herrene går sin normaldistanse på tirsdag.
– Normaldistansen som kommer først er nok ikke historisk sett min favorittøvelse, men med litt utfordrende forhold her i OL, så kan det fort være den øvelsen jeg har største sjanse til å ta medalje.
Se hele intervjuet med Sjåstad Christiansen:
picture

Sjåstad Christiansen: – Målet mitt er absolutt å ta en medalje

Passer meg utmerket

Grubben har også stor tro på 29-åringen.
– Han har absolutt skyte-egenskapene, han kan takle forskjellige forhold og da kan du være like mye med å kjempe på et normalprogram som de andre på det norske laget.
Sjåstad Christiansen føler seg også veldig komfortabel i skiskytter-løypa i Zhangjiakou og at den er som skapt for han.
– Det må jeg si meg enig i. Det er en løype med lite hvile, men uten de lange og bratte bakkene med padling. Det er en del partier med dobbeldans og ganske stor fart så jeg tror det er en løype som passer meg utmerket, sier han.
Offensiviteten til Sjåstad Christiansen ser Discoverys ekspert på som et meget godt tegn.
– Han signaliserer jo god form og høy selvtillit og det er jo meget positivt.
Herrenes normalprogram starter klokken 09:30 tirsdag. Rennet ser du på discovery+
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame