Populære sporter
All sport
Vis alt

Vurderte å gi fra seg plassen på stafetten til skuffet bror: – Du føler at verden kollapser

Publisert 19/02/2018 klokken 09:01 GMT+1

Johannes Thingnes Bø var inne på tanken om å spørre Tarjei om han ville gå mix-stafetten etter å ha sett hvor langt nede han var etter fellesstarten.

Foto: Scanpix

PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Søndag kveld kom meldingen om at Tarjei Bø ikke får gå mix-stafetten, Bronsemedaljevinner fra fellesstarten, Emil Hegle Svendsen, går sammen med Johannes Thingnes Bø, Marte Olsbu og Tiril Eckhoff.
Nå forteller Thingnes Bø at han vurderte å gi fra seg plassen til en svært skuffet bror, Tarjei Bø, etter at han skøt seg vekk på siste stående på fellesstarten.
– Jeg har selvfølgelig tenkt tanken. Du vil jo din bror sitt beste. Men hadde det vært omvendt, hadde det vært uakteult å få en plass Tarjei hadde sagt ifra seg. Derfor tror jeg vi tenker det samme, og derfor har jeg ikke gitt han det spørsmålet ennå, sier Thingnes Bø til Eurosport.no

– Stor skuffelse

Selv var Thingnes Bø sjanseløs på medaljekampen på søndagens fellesstart. Etter tre bom på andre skyting, var løpet kjørt.
Likevel var det på Tarjeis vegne han var mest lei seg etter søndagen. Han var med i gullkampen helt til tredje skyting, der det ble to bom. Til slutt endte det opp med en åttendeplass.
– Det var selvfølgelig kjedelig. Det blir litt følgefeil og skuffelse på skuffelse når du er så nærme medalje flere øvelser på rad. Han vet selv det er ståskytingen som ikke har klaffet. Skuffelsen er stor når han etter de individuelle løpene ikke sitter igjen med noen medalje, sier Thingnes Bø.

– Føles som at verden kollapser

Tarjei Bø står med gull på stafetten var Vancouver-OL som sin enste OL-medalje. Thingnes Bø forklarer at brorens største ønsket har vært å ta en inidividuell medalje i et OL.
– Han har trent så rått i mange år, men alltid hatt litt sykdom eller ting som har gått stang ut. Når ønsket var så stort, og etter å ha mislykkes individuelt og i tillegg tapt plassen (på mixed stafett) som han hadde før OL, er det ekstra kjedelig. Da føles det som at verden kollapser og at alt jobber mot deg, sier han.
– Men han kommer gjennom dette, det er jeg sikker på.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame