PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Martin Fourcade hadde gullet i lomma da han kom inn til siste skyting, etter 15 av 15 treff og god fart i sporet. Men på de to siste skuddene bommet franskmannen, og ga med det fra seg seieren og plassen på podiet.
I mål endte Fourcade hele 28 sekunder bak bronsemedaljør Dominik Landertinger, på en skuffende femteplass. Opp til gullvinner Johannes Thingnes Bø hadde Fourcade 42,4 sekunder, og da han kom i mål la han ikke skjul på egen skuffelse.
PyeongChang
Vurderte å gi fra seg plassen på stafetten til skuffet bror: – Du føler at verden kollapser
19/02/2018 PÅ 08:01
Det oppmøtte pressekorpset sto klart for å høre franskmannen beskrive nederlaget, men i stedet for å ta seg tid til intervjuene stormet Fourcade regelrett forbi hver og en av stasjonene og bort fra stadionområdet.

Støtter stormingen

Noen vil kanskje mene Fourcade opptrådte arrogant, men den soleklare verdenseneren de siste seks årene får støtte av Thingnes Bø.
– Han er jo en vinnerskalle, og det er et sjukt svakt øyeblikk han har akkurat der, sier gullvinneren.
– Når han har gullmedaljen på siste skyting, men etter sitter du ikke igjen med noe, da skjønner jeg at han blir skuffet. Og han tar sikkert runden sin med pressen senere i dag, legger Thingnes Bø til.
Se sisteskytingen til Fourcade her. Saken fortsetter under videoen.

– Kjip del av dette

Før dagens gulløp har det også gått trått i PyeongChang for den 24-årige stryningen, som forstår hvor langt nede franskmannen må ha vært da en nytt gulløp røk helt på tampen.
– Hvorfor velger du å stoppe når du går dårlige renn?
– Det blir mer skriverier om meg hvis jeg bare springer forbi, sier han med stort glimt i øyet.
– Nei, men det er kjedelig å forsvare at man er dårlig. Det er ingen ellers i Norge som må svare for seg hvis de har en dårlig dag på jobben. Det er en kjip del av dette, avslutter han.
I etterkant av at Fourcade stormet forbi pressen, skal franskmannen ha forklart at han ikke orket å snakke med mediene fordi han brukte så lang tid på det, og ble frossen, etter gullet han tok på 12,5-kilometeren på mandag.
Se seiersintervjuet med Thingnes Bø her: