TOKYO (Discovery):
– Det handler om at vi ikke finner den roingen vi får til på det beste på trening og det straffer seg i dag. Vi kommer i land og vet at vi kan ro bedre enn dette. Så klart er det kjedelig å ikke få det ut i åpningsløpet og åpenbart er det dårligere enn det vi hadde håpet på, sier Erik Solbakken etter sin OL-debut.
Tokyo 2020
Plutselig ligger de i vannet: – Hjertet mitt blødde
08/08/2021 KLOKKEN 09:10
Veteran Olaf Tufte kjenner på et ekstra ansvar for sine tre OL-debutanter i båten, men selv om det har gått en kule varmt mellom de fire tidligere i sesongen hjelper det ikke å legge seg ned å grine, mener 45-åringen.
– Det er noen som takler forholdene bra og noen ikke like bra, sånn er gamet. Noen ganger har du en jækla bra dag, noen ganger litt mindre bra. I en dobbeltfirer må alle mann treffe, det er noen unoter underveis og det blir fort stygt på resultatlista. Men vi har vært ute en vinternatt før, så vi er klare, mener Tufte.
Se høydepunktene fra natten med de norske. Saken fortsetter under videoen:

Se oppsummering av nattens OL-høydepunkter

– Er ikke så veldig bekymra for avstanden

Tidligere i sommer var Norge jevngode med Polen og Italia, men etter en OK start de første 200 meterne, ble avstanden bare større og større utover i løpet.
Hele 9,77 sekunder er minst 7-8 sekunder for mye, mener trener Kjetil Undset.
– Jeg er ikke så veldig bekymra for avstanden, vi vet at vi kan ro bedre enn det vi får ut, men veldig bekymra vil jeg ikke si at jeg er. Vi får et par økter i morgen, så skal det bli et bra oppsamlingsheat, mener Solbakken.
Se intervju med landslagstrener Kjetil Undset her:

Mener nerver ødela for finalebilletten: – Dette er ikke oss

På kritikken fra Undset om at guttene viker fra arbeidsoppgavene og det de har blitt enige om, svarer Oscar Helvig:
– Jeg tror vi er enige i hva som skjer, vi slapper ikke helt av og mister det lange skyvet. Vi vet hva vi skal jobbe med og skal samle oss til neste løp, sier han.
– Vi må klare å stå takene skikkelig, at vi rett og slett jobber felles og klarer å takle bølgene på en bedre måte, følger Helseth opp.

Urolig vann

Det har vært urolig vann og bølger på treningsdagene på arenaen i Tokyo Bay. Roerne hadde håpet på at det ville roe seg i større grad med færre båter på vannet, men så skjedde ikke, i følge de norske gutta.
Nå gjelder det å se fram mot oppsamlingsheatet på søndag. Der må den norske båten bli topp to av de seks nasjonene som skal i aksjon.
– Jeg tror det er godt å få blåst støv av racinga, samle oss etterpå, så har vi et løp på søndag som skal gjennomføres med stil, sier 45-åringen.
– Det gjelder å være konstruktive, det er nøkkelen nå. Det er ikke oss å henge med hodet, da kommer vi ingen vei, sier Helseth.
– Det er ikke dårlig stemning her. Alle mann er klar over hva som skjedde og hva som er nødt til å skje, her er det opp med haka og stole på oss sjøl. Det er lett å bli tatt av begivenhetene her ute og tenke at dette er større enn hva vi er vant til å være med på, men det er en regatta. Vi må stole på at vi kan ro, også gjøre det, konkluderer Tufte.
At de har rodd svakt i forsøksheat tidligere i sesongen, for deretter å reise seg, er noe av det kvartetten tar med seg inn i den aller siste sjansen til å komme til finalen på tirsdag.
– Det var ikke akkurat det vi bestilte, men vi har rodd sakte i forsøk før. Jeg tror vi har godt av å komme i gang og har muligheter til å forbedre oss til neste løp, sier Helseth etter sin OL-debut.
Der møter de igjen den estiske og tyske båten fra dagens forsøksheat, i tillegg til Storbritannia, Kina og Litauen. Fra heat 1 tok storfavoritten Nederland seg oppskriftsmessig videre, sammen med outsideren Australia.
Sett denne?

Her ror Kjetil Borch inn til seier i åpningsheatet i OL

Tokyo 2020
Blir satt ut av hilsenene fra idrettsvennene: – Jeg ble litt svett her nå
04/08/2021 KLOKKEN 21:19
Tokyo 2020
Kjetil Borch om Tufte: – Ikke vært en dans på roser
30/07/2021 KLOKKEN 19:04