– Aldri før har vi hatt flere medaljesjanser i et sommer-OL i moderne tid, og vi skal prioritere de norske øvelsene, utøverne og medaljesjansene under OL i Tokyo. Alle norske medaljehåp vil vises på lineær-TV, i tillegg til discovery+. Hovedkanal lineært blir TVNorge, hvor det som anses som det aller viktigste sett med norske øyne, prioriteres. Eurosport Norge vil være sekundærkanal, hvis det er øvelser som kolliderer. Kort fortalt vil alle norske medaljesjanser bli sendt direkte på TV, og alt fra OL blir tilgjengelig for alle på discovery+, sier operasjonell leder i Discovery og ansvarlig redaktør i TVNorge, Espen Skoland.
Tokyo 2020
Én måned igjen: Tidenes varmeste OL krever forberedelser – kan gi norsk fordel
10 TIMER SIDEN
De olympiske sommerlekene er verdens største sportsarrangement. OL i Tokyo 2020 går over 19 dager, med konkurranser i 50 ulike disipliner, med over 11.000 utøvere, fra 206 deltakerland, på 40 ulike arenaer, og med opptil flere norske medaljesjanser. Alt vil bli strømmet direkte på discovery+.
– Alt fra OL er gratis for alle nye kunder på discovery+ og blir også åpent for alle eksisterende kunder uansett abonnementstype. På hovedkanalene våre på TV er vi naturligvis nødt til å prioritere, mens på discovery+ vil seerne få tilgang til alt OL har å by på, sier Espen Skoland.

OL i alle kanaler – nesten hele døgnet

På lineær-TV vil TVNorge være hovedkanal, mens Eurosport Norge vil fungere som sekundærkanal. I tillegg vil Eurosport 1 vise øvelser fra Tokyo.
Det er syv timer tidsforskjell mellom Oslo og Tokyo, noe som gjør at et OL-døgn normalt starter rundt midnatt norsk tid. Discovery vil sende livesport på TVNorge, og de andre kanalene, fra midnatt til cirka klokken 16.00, etterfulgt av en oppsummeringsflate fra cirka klokken 16.00 til 19.00. OL-kveld går på luften 21.30 og varer til 23.00.
– Vi kommer til å sende OL-relatert innhold på TVNorge i over 20 timer hver eneste dag under OL i Tokyo. På grunn av den verdensomspennende pandemien, så vil hovedredaksjonen vår være i Oslo, men det kommer på ingen måte til å påvirke satsingen vår. Det vil være over 250 personer i aksjon i Oslo og Tokyo, og vi skal levere OL-sendinger av høyeste kvalitet, sier Espen Skoland.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Tror han kan ha slått gulltiden i OL: – Føles som en bil med litt lite luft i dekkene

Toppet lag

Med OL-innhold døgnet rundt har Discovery toppet laget med tre programlederpar som skal lose det norske folk gjennom 19 dager i Tokyo. Anne Rimmen vil være programleder for OL-kveld sammen med Henrik Elvestad. Med seg fra Tokyo har de ringreven Pål Gordon Nilsen og nykommeren Erik Follestad.
– Jeg gleder meg utrolig mye til OL. Vi har aldri før hatt så mange medaljemuligheter i et sommer-OL, så jeg håper virkelig på en skikkelig fest med flere norske medaljer i Tokyo. I tillegg tror jeg at sommerens leker vil være et fint avbrekk for mange etter et langt og slitsomt år. Det er nok mange som kan trenge det etter en lang tid med nedstenging og restriksjoner, sier programleder for OL-kveld, Anne Rimmen.
På dagtid vil det være Carsten Skjelbreid og Anne Sturød som loser det norske folk gjennom de viktigste hendelsene i OL direkte. På ettermiddagen vil Susanne Jørstad Wergeland og Tom Stiansen oppsummere alle dagens øvelser i OL i dag.

Slik ser OL-døgnet ut på TVNorge og discovery+:

00.00 – 06.00: OL direkte. Live idrett på discovery+, TVNorge, Eurosport Norge, Eurosport 1, Eurosport+ 1-15
06.00 – 16.00 OL direkte med studio: Programledere: Carsten Skjelbreid og Anne Sturød
16.00 – 19.00: OL i dag. Oppsummering av dagens øvelser, TVNorge og discovery+ Programledere: Susanne Jørstad Wergeland og Tom Stiansen
21.30 – 23.00: OL-kveld, TVNorge og discovery+ Programledere: Anne Rimmen og Henrik Elvestad
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Det hadde vært veldig artig å dra til OL med Viktor

Oversikt over andre nøkkelroller under OL i Tokyo:

Åpnings- og avslutningsseremoni:
Kommentator: Jørn Sundby og Asbjørn Myhre.
Håndball:
Hovedkommentator: Asbjørn Myhre
Reporter: Gunnhild Toldnes
Eksperter: Ida Alstad og Ole Gustav Gjekstad
Kommentator, andre kamper: Lars Martin Andresen og Geir Oustorp
Friidrett:
Kommentator: Jørn Sundby og Jan Christian Bjørn
Ekspert: Ingvill Måkestad Bowim
Reporter: Jonas Bergh-Johnsen
Kommentator kappgang og maraton: Arve Fuglum
Sandvolleyball:
Kommentator: Jan Kvalheim
Roing:
Kommentator: Nito Simonsen
Ekspert: Stian Kjennvold
Sett denne?

Maraton-Moen om en av nøklene for OL-medalje: – Det blir brutalt

Tokyo 2020
Bekreftet: Unntakstilstanden i OL-byen Tokyo oppheves
17/06/2021 PÅ 09:03
Tokyo 2020
Henrik Elvestad blir OL-programleder: – En drøm for en sportsidiot
10/06/2021 PÅ 09:00