Populære sporter
All sport
Vis alt

Medaljesjansen glapp i Tuftes siste OL: – Tårer, sorg og skuffelse

Helene Fineide

Oppdatert 25/07/2021 klokken 07:07 GMT+2

Olaf Tufte og resten av de norske rogutta måtte se finalebilletten glippe i det siste oppsamlingsheatet i dobbeltfirer. Skuffelsen etter målgang var til å ta og føle på.

Olaf Tufte og Oscar Helvig

Foto: NTB

– Det tar litt tid å fordøye. Vi har trent i tre år for dette, sier veteran Olaf Tufte, tydelig berørt da han sammen med resten av kvartetten snakket med Discovery etter OL-nedturen.
– Vet ikke om dere så hvordan det så ut når vi kom i land der. Men det så vel ut som fire karer som hadde mye tårer, sorg og skuffelse som skulle ut.
– Og det er vel sånn det er. Vi står skolerette nå, men vi er ekstremt skuffa, både som lag og individuelt.
Se hele intervjuet med Olaf Tufte & co her:
picture

Gråtkvalt etter at finaleplassen røk: – Fire knuste drømmer

Etter nedturen i forsøksheatet tidligere denne uken, fikk Olaf Tufte, Martin Helseth, Erik Solbakken og Oscar Stabe Helvig en siste mulighet til å komme seg inn i en A-finale i dobbeltfirer i OL.

Bunnløs sorg

Dessverre ble ikke hastigheten høy nok i det andre forsøket søndag.
Nordmennene måtte bli topp to i heatet for å klare kvalifiseringen, og dermed være med videre for å kjempe om OL-medalje.
– Det er nok en smell. Nå har vi fått to smeller på rad, og da tyder det på at vi ikke er gode nok. Vi har hatt indikasjoner på at vi er mye bedre enn det her, men å stille i OL er noe helt annet enn å stille i World Cup. Det er et annet nivå, og vi klarte ikke nå opp, konkluderte landslagstrener Kjetil Undset etter målgang.
– Skuffelsen er stor og det er knuste drømmer. Olaf håndterer det på en måte, men for de tre andre er det bunnløs sorg, sa treneren om stemningen etter at kvartetten måtte se seg slått i oppsamlingsheatet.
Se hele intervjuet med Kjetil Undset her:
picture

Setter ord på skuffelsen etter OL-nedtur: – Bunnløs sorg

Slik var løpet:

De norske rogutta var lenge på defensiven, og før løpet var landslagstrener Kjetil Undset tidlig ute å melde at Norge gikk for en roligere start enn i forsøksheatet.
Starten så derimot ut til å bli i det roligste laget, og kvartetten klarte aldri ta igjen Storbritannia som var først over mållinja, hele syv sekunder foran Norge.
– Det blir litt for snaut mot slutten av løpet, rett og slett. De er ikke like sterke nå som til vanlig, og ser ut til å bli helt frarodd. De har dessverre ikke nivået inne, mente Discovery-ekspert, Stian Kjennvold.
Natt til tirsdag blir den norske båten å se i B-finalen. Den kan du se på discovery+ og TV Norge fra kl 02.34.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame