TOKYO/OSLO (Discovery):
Med drøye 500 meter igjen av den første semifinalen tippet den norske båten med Are Strandli og Kristoffer Brun over og den norske duoens medaljedrøm ble knust.
Tokyo 2020
Plutselig ligger de i vannet: – Hjertet mitt blødde
08/08/2021 KLOKKEN 09:10
– Det føles ut som et lite mareritt akkurat nå. Det er uvirkelig at noe sånt skjer i en OL-semifinale. Vi var på god vei mot en finale-plass. Det har jo aldri skjedd før hverken i konkurranse eller trening så det er helt uforståelig, sier en skuffet Strandli til Discovery.
Makker Brun deler Strandlis skuffelse.
– Det kommer brått på og det er som Are sier vi er på vei til en finale. Det er helt surrealistisk og jo mer det synker inn, jo verre blir det. Dette blir tøft å komme over, det var ikke derfor vi kom hit, sier en dypt skuffet Brun.
Han er fort med å påpeke at det er ingen som har skylden for velten.
– Vi er et lag og det er ingen sin feil, jeg har rodd bedre tidligere så jeg har ikke vært noen god hjelp og dette står vi sammen om.
Se hele intervjuet med Strandli og Brun etter OL-skuffelsen:

Karriereavslutningen ble gigantisk nedtur: – Helt surrealistisk

Landslagstrener Johan Flodin så velten fra sidelinjen.
– Vi for fordøye dette her litt, men det er klart at dette var ikke hva vi hadde sett for oss, sier landslagsjefen til Discovery.
Se hele intervjuet med Flodin:

Så kantringen fra sidelinjen: – Det var fryktelig!

Tøffe forhold

Brun og Strandli kjempet en intens kamp om A-finalebillett med Polen og Tsjekkia da plutselig TV-bildene viser de norske gullhåpene i lettvekt dobbeltsculler hengende over båten.
Det var tøffe og utfordende forhold på Sea Forest Waterbay. En kombinasjon av mye vind og høye bølger gjorde at Strandli fikk store problemer.
Se video av velten:

Her går den norske ro-duoen i vannet: – Forferdelig triste bilder

– Are får store problemer og slår kontra og hekter og hiver seg nesten ut av båten. Det er det ikke ofte man ser på dette nivået. Dette var en gedigen nedtur, sier Discoverys roekspert Kjennvold og fortsetter:
– Vi snakket om det på forhånd. Vi var redd for disse forholdene og at det var en joker, også rammet det våre egne. Det er ikke lett med disse mindre båtene også faller Are og Kristoffer offer for vær og vind.
Brun fullførte løpet på egenhånd, mens Strandli fikk hjelp og ble kjørt inn på land. Det var ikke snakk om noen skade for Strandli.

Tysk seier

Norge startet semifinalen bra, men Tyskland satte avgårde i en vannvittig fart. Norge prøvde å følge på den første halvdelen av løpet.
Det skulle vise seg og være skjebnesvangert. Slitne armer kombinert med høye bølger og mye vind sørget for at den norske båten veltet.
Tyskland vant løpet foran Uruguay og Tsjekkia.
Tokyo 2020
Blir satt ut av hilsenene fra idrettsvennene: – Jeg ble litt svett her nå
04/08/2021 KLOKKEN 21:19
Tokyo 2020
Kjetil Borch om Tufte: – Ikke vært en dans på roser
30/07/2021 KLOKKEN 19:04