Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette grepet gir nytt OL-håp: – Skuffet om det ikke blir medalje

Joakim Miøen

Publisert 22/07/2021 klokken 14:06 GMT+2

Etter en svak periode hadde mange avskrevet den norske dobbelfirerens OL-sjanser for lengst. Men etter noen endringer internt kom plutselig resultatene og flyten. Nå er optimismen større.

Olaf Tufte og de tre OL-nykommerne har gjort grep

Foto: NTB

Midt i sesongen gjorde kvartetten grep etter en rekke skuffende prestasjoner. Tufte, som tidligere satt foran i båten, er nå plassert som nummer tre. Erik Solbakken har tatt over frontplassen.
– Årsaken til at vi byttet posisjon i båten var at vi stampet oss litt fast og kom ikke videre, forteller Tufte.
Ved å sette Solbakken i front fikk de en litt annen rytme, forklarer Tufte. I tillegg gikk de tilbake til noen innstillinger de kjente bedre til. Det klaffet ikke på direkten, men etter å ha jobbet inn de nye rollene kom også resultatene.
– Da var det naturlig å gjøre en rokering for å se om det gjorde utslag. Ifølge verdenscupresultatene var det en rokade som definitivt gjorde båten bedre. Da fortsatte vi med det, sier veteranen.
– Det er egentlig ikke noen kjempestor greie. Det ser bare litt rart ut når han med den korteste overkroppen sitter midt i båten, fleiper Tufte.

Tufte taus – unggutten svarer

45 år gamle Tufte deltar i sitt sjuende OL, mens de tre andre er med for første gang. Tufte er ikke interessert i å snakke om noe konkret resultatmål eller at dette er hans siste OL.
– Jeg tenker veldig lite på at det er mitt siste OL. Det er dere som drar opp det. Jeg har kun ett fokus. Det er å forberede meg best mulig, bidra inn i båten og gjøre alt jeg kan for å forberede gutta på å ro sitt første OL. Det som er viktigst for meg er at vi gjør vårt livs beste konkurranse sammen og at vi kan tre av med et godt smil.
En av nykommerne heter Oscar Helvig. 25-åringen kunne vært sønnen til Tufte, og har lært mye av veteranen.
– Det som imponerer mest med Olaf er hvor ekstremt dedikert og nøye han er og hvor godt han gjør jobben hver eneste dag. Det er gøy å få være med på OL-avslutningen hans, men samtidig er jeg litt trist på hans vegne. Jeg vet hvor mye han digger å holde på med dette, og jeg tror han skulle ønske han var 20 år yngre, sier Helvig.
Og mens Tufte er ordknapp når det kommer til resultatmål er Helvig litt klarere.
– Etter det vi har levert i det siste og den følelsen vi har hatt på trening så tror jeg ikke vi blir fornøyde med mindre vi tar medalje. Det er kanskje litt drøyt å si, men... Ja.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame