Da Daniel André Tande og Fredrik Villumstad testet positivt for korona i forkant av norgesmesterskapet i hopp ble det satt en liten støkker i hoppleiren. Begge måtte stå over gårsdagens renn i Holmenkollen.
Det samme måtte Marius Lindvik, som bodde på rom med Tande i Zakopane sist helg.
Beijing 2022
OL-heltene tilbake på norsk jord: – Godt det er over også
21/02/2022 PÅ 16:54
I Zakopane var også Halvor Egner Granerud, Johann André Forfang, Robin Pedersen og Sondre Ringen til stede. Robert Johansson, som sammen med Tande, Lindvik, Granerud og Forfang utgjør OL-troppen i hopp, ble værende hjemme med ryggplager.
Onsdag formiddag kan landslagstrener Alexander Stöckl glede med oppløftende nyheter.
– Ingen flere har testet positivt de siste døgnene. Alle har tatt pcr-test og alle testene er negative, sier Stöckl til Discovery.
Fra før av har hopperne testet negativt på hurtigtest helt siden de første positive testene ble bekreftet. Det må Marius Lindvik fortsette med i nær fremtid, ettersom han var nærkontakt med smittede Tande.
– Lindvik tok en hurtigtest til i dag tidlig og den var negativ. Han må fortsette med det de neste 5-6 dagene. Resten av gjengen er ikke nærkontakter, så ingen skal være nødt til det samme, forteller landslagssjefen.

OL ikke i fare

I henhold til de positive testresultatene til Daniel André Tande og Fredrik Villumstad oppsto plutselig spørsmålet om det ville føre til konsekvenser for Norges OL-deltagelse.
Sportssjef Claes Brede Bråthen forteller imidlertid at det etter all sannsynlighet ikke blir tilfelle.
– Nei, ikke slik det ser ut nå. Men det fordrer jo at man får negative tester i tide. De har ingen symptomer og er i generelt god form, sa Bråthen til Discovery tirsdag.
Selv om det virker lite sannsynlig, står Norge kun med fire hoppere i OL dersom Tande ikke skulle rekke lekene på grunn av sykdom, samtidig som også Villumstad kan være uaktuell som reserve. I tillegg må situasjonen med Marius Lindvik avventes.
Alexander Stöckl er klar på at det i skrivende stund ikke er noen grunn til å tenke annet enn at alt vil gå etter planen.
I utgangspunktet regner vi med at sykdommen går over og at hele den opprinnelige troppen reiser ned, beroliger Stöckl.
– Dersom det skulle bli oppdaget mer smitte må dere vel ha en reserveplan?
– Vi har andre som står på listene bak de som er tatt ut.
– Sondre Ringen og Robin Pedersen var begge i den seneste troppen til Zakopane, er dette mulige navn som kan steppe inn?
– Jeg ønsker ikke uttale meg om hvem som eventuelt er aktuelle som reserver. Det får vi se på utfra prestasjoner de nærmeste ukene, og så ta et valg hvis det blir nødvendig.

Riiber melder seg til tjeneste

Etter å ha tatt sølv i hopp-NM uttalte kombinertutøveren Jarl Magnus Riiber til NRK at han er klar hvis telefonen fra Stöckl skulle komme.
– Jeg er der om noen skulle ha bruk for meg, men det er mange hoppere som er bedre enn meg, sa Riiber.
Stöckl legger ikke skjul på at Riiber er en god hopper, men tviler på at kombinertutøveren kan delta for hopplaget i en eventuell lagkonkurranse i OL.
– Det er lite sannsynlig. Jeg er usikker på om han (Riiber) faktisk kan delta. Det er en del krav som skal oppfylles for å delta i en hoppkonkurranse i OL. Han har ikke deltatt i noen hopprenn i verdenscupen år og oppfyller da ikke kravene til FIS om å ha tatt verdenscup-poeng for å kunne være med. Når det er sagt hopper Riiber ekstremt bra på ski, sier Stöckl.
Beijing 2022
Tidenes norske OL – slik oppsummerer Discovery-journalist OL i Beijing
20/02/2022 PÅ 22:16
Beijing 2022
Gjenopplev det rørende øyeblikket da Ruud vant OL-gull i Big Air
20/02/2022 PÅ 18:34