• Se oppsummeringene fra OL i Beijing på discovery+
Johaug, Klæbo og skiskytterne Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø returnerte alle til Norge med en solid dose edelt metall i bagasjen. I ankomsthallen på Gardermoen ventet familie og venner med klemmer og norske flagg.
Johaug avsluttet vinterlekene i Beijing med en suveren seier på tremila søndag. Tre individuelle gull ble langrennsstjernens OL-fasit. Klæbo kvitterte på sin side ut to gull, en sølv og en bronse i løpet av innholdsrike dager i Kina.
Beijing 2022
Tidenes norske OL – slik oppsummerer Discovery-journalist OL i Beijing
20/02/2022 PÅ 22:16
– Jeg rangerer disse opplevelsene høyt. Det er stas. Jeg har vært hjemme fem dager siden 1. desember, og har jobbet for dette lenge. På en måte er det godt det er over også, sa trønderen til frammøtt presse.
Han retter nå blikket mot det som gjenstår av verdenscupen. Viktige stikkord er fortsatt smitteverntiltak og å holde seg frisk i noen uker til.
Sett denne?

Gjenopplev de beste øyeblikkene fra Norges rekord-OL

Mamma smittet

Klæbo røpet at han ikke får treffe riktig alle familiemedlemmer i tiden som kommer. Langrennsstjernen mor er nemlig smittet av koronaviruset og må dermed holde seg unna sønnen.
De neste verdenscuprennene går i Lahti allerede kommende helg. Onsdag setter Klæbo seg på flyet til Finland. Der skal han forsøke å ta nye poeng på veien mot det som ligger an til å bli en ny sammenlagtseier.
Trønderen har 368 poengs forsprang til Aleksandr Bolsjunov foran rennene som gjenstår i verdenscupen. Etter Lahti går turen til Drammen og Holmenkollen, før de tradisjonsrike rennene i Falun står på programmet.
Verdenscupavslutningen finner sted i russiske Tjumen fra 18. til 20. mars. Klæbo ville mandag ikke avvise at han reiser til Russland selv om sammenlagtseieren skulle være sikret på forhånd.
Sett denne?

Oppsummering: Slik ble Thingnes Bø OL-konge

Skiskytter-suksess

Skiskytterne Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø kom også hjem til Norge mandag. De ledet an i en skiskyttertropp som forsynte seg grovt av medaljefatet i Beijing. I alt ble det 14 medaljer på 11 øvelser. Det er historisk sterke tall.
Olsbu Røiseland endte selv opp med tre gull og to bronsemedaljer, mens Thingnes Bø tok fire gull og en bronse.
For dem blir det noe mer tid til restitusjon etter innholdsrike dager på kinesisk jord. De neste verdenscuprennene for skiskytterne i finske Kontiolahti går ikke før 3. mars.
(©NTB)
Beijing 2022
Gjenopplev det rørende øyeblikket da Ruud vant OL-gull i Big Air
20/02/2022 PÅ 18:34
Beijing 2022
Her slukkes OL-ilden
20/02/2022 PÅ 13:57