Saken oppdateres!
– Kan OL være i fare?
Beijing 2022
OL-heltene tilbake på norsk jord: – Godt det er over også
21/02/2022 PÅ 16:54
– Nei, ikke sånn det ser ut nå. Men det beordres jo at man får negative tester i tide. De har ingen symptomer og i generell god form, sier landslagssjef Claes Brede Bråthen til Discovery.
Villumstad og Tande var begge del av den norske troppen som deltok i verdenscuprennene i Zakopane sist helg. I etterkant av Polen-reisen har de avgitt positive hurtigtester for viruset, og venter nå på PCR-testsvar.
– Hvor kritisk er det at Tande mister treningstimer nå rett før mesterskapet, med tanke på hans ikke optimale oppkjøring på grunn av skade?
– Det er ikke heldig at han gjør det, for han har som sagt litt dårligere grunnlag enn de andre på grunn av skaden. Men han begynner å bli en rutinert utøver, men heldig er det jo ikke, sier Discoverys hoppekspert Kjetil Strandbråten.
– Men det har ikke nødvendigvis mye å si for han som hopper. Han har ikke vondt av en pause heller, men det kan jo bli stressende mentalt i forhold til hva som skjer fremover. Man må bare gjøre det beste ut av situasjonen, fortsetter Strandbråten.

Ingen Lindvik i Holmenkollen

Marius Lindvik har ikke avgitt positiv virustest, men blir heller ikke å se i Holmenkollen.
– Lindvik stiller ikke som følge av at vi tar alle forholdsregler, sier Bråthen.
– Det er jo kjedelig for utøverne, men også unngåelig at toppidrettsutøvere ikke skal få det. Nå er det såpass mye smitte at man må regne med at det kan komme flere, sier Strandbråten.
Marius Lindvik har vist kjempeform den siste tiden og ville vært den største favoritten til å ta NM-gullet i Holmenkollen tirsdag. Rælingen-hopperen var i egen klasse da han vant søndagens verdenscuprenn i Zakopane.
– For Lindvik så handler det om å ikke få det, og det høres lurt ut at han ikke stiller til NM. Han er i knallform, mener Strandbråten.
Vinterlekene i Beijing i Kina starter allerede 5. februar. Foruten Lindvik, Tande og Villumstad besto den norske troppen til rennene i Polen av Halvor Egner Granerud, Johann Forfang, Sondre Ringen og Robin Pedersen.

Fulgte reglene

Landslagstrener Alexander Stöckl opplyser til NTB at Tande og Villumstad delte rom i Zakopane denne helgen. Foruten dem besto den norske troppen til rennene i Polen av Lindvik, Halvor Egner Granerud, Johann Forfang, Sondre Ringen og Robin Pedersen.
– Resten av gjengen har avgitt negative hurtigtester. Vi må bare følge med og teste i dagene som kommer også, sier Stöckl til NTB.
– Er du bekymret for at det kan komme flere positive tester?
– Ja, det kan jo skje, sier landslagssjefen.
Han er tydelig på at de norske utøverne har fulgt de smittevernreglene som gjelder i laget.
– De holder to meters avstand og har på munnbind hele tiden. Men viruset smitter lett, og dette er mest sannsynlig omikron. Da er det vanskelig å unngå, sier Stöckl.
(©NTB)/Eurosport.no
Beijing 2022
Tidenes norske OL – slik oppsummerer Discovery-journalist OL i Beijing
20/02/2022 PÅ 22:16
Beijing 2022
Gjenopplev det rørende øyeblikket da Ruud vant OL-gull i Big Air
20/02/2022 PÅ 18:34