Populære sporter
All sport
Vis alt

Svenskene «gir opp» Tour de Ski: – Johannes har i grunnen allerede sikret det

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 03/01/2023 klokken 09:40 GMT+1

Sveriges landslagssjef Anders Byström mener at det ikke er mulig å ta igjen Johannes Høsflot Klæbo i årets utgave av Tour de Ski.

Johannes Høsflot Klæbo

Foto: NTB

– Du må bare se på ham, sa Byström før den tredje etappen.
Klæbo startet sesongens tour med å vinne fristilssprinten foran italieneren Federico Pellegrino, før nordmannen også sikret seieren på 10 kilometer jaktstarten.
På den etappen var seiersmarginen 10 sekunder til landsmannen Pål Golberg og Pellegrino.
– Johannes har i grunnen allerede sikret det, tror jeg, men det er tett bak der, sa Byström til nyhetsbyrået TT etter jaktstarten.
– Tror du han allerede har avgjort dette?
– Ja, men bare se på han, han er verdens beste skiløper og så har han en annen fyr bak seg som er verdenscupleder (Golberg) som også er en allrounder på alt – de blir vanskelige å slå, de er favorittene, svarte landslagssjefen.
Foran tirsdagens 10 kilometer klassisk individuell start sa William Poromaa og Calle Halfvarsson seg enige med landslagssjefen deres.
– Det stemmer. Touren er lang og alt kan skje, men hvis han holder seg på beina og fortsetter som han har gjort til nå, så er det klart at det er vanskelig å slå ham, sa Poromaa.
– Klæbo blir vanskelig å konkurrere med nå. Han er sterk selv opp den siste bakken og han har enda en sprint. Jeg synes det er vanskelig å se ham gå dårlig, sa Halfvarsson.
Nordmannen selv er imidlertid ikke enig med svenskene.
– Det er langt fra avgjort. Vi må bare fortsette å ta en dag av gangen. Det er det kjedelige svaret, sa Klæbo.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame