Populære sporter
All sport
Vis alt

Klæbo vant Tour de Ski for tredje gang – Krüger best i norsk dobbeltseier opp monsterbakken

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 08/01/2023 klokken 13:41 GMT+1

Johannes Høsflot Klæbo hadde ingen problemer med å forsvare sammenlagtledelsen og avgjøre Tour de Ski. Simen Hegstad Krüger vant etappen opp monsterbakken.

Johannes Høsflot Klæbo etter den siste etappen for menn opp alpinbakken Alpe Cermis i Val di Fiemme sesongen 2022/2023.

Foto: NTB

Klæbo hadde ett minutt og to sekunder til gode på svenske Calle Halfvarsson foran den siste og avgjørende kraftprøven opp slalåmbakken Alpe Cermis. Det forspranget var han aldri i nærheten av å gi fra seg.
Klæbo hadde vunnet samtlige seks etapper i årets Tour de Ski foran søndagens avslutning. Verdenscuplederen drømte om å gjøre rent bord, men det skulle vise seg å bli altfor vanskelig.
Klæbo hang med teten inn i slalåmbakken, men falt der tilbake. Trønderen sørget samtidig for å ha sammenlagttoer Halfvarsson trygt bak seg og tok sin tredje sammenlagtstriumf i Tour de Ski.

Krüger imponerte

I kampen om etappeseieren tok Sjur Røthe, Hans-Christer Holund og Simen Hegstad Krüger kommandoen i Alpe Cermis. Didrik Tønseth hang også på innledningsvis.
Etter hvert rykket Krüger og Holund fra lagkameratene, og deretter takket Krüger også lagkameraten for følget. Til slutt ble seieren svært enkel for Lyn-løperen.
Holund ble nummer to, mens franske Jules Lapierre tok tredjeplassen foran Sjur Røthe. Klæbo ble nummer seks.

Maks ut av dagen

– Jeg synes bakken var brattere i år, jeg. Jeg holdt på å bli spist opp av Holund på slutten, for da var det ikke mye saft igjen. Heldigvis holdt det. Jeg synes jeg får maks ut av dagen. Det var for langt opp til Johannes, sa Krüger til Viaplay.
Med etappeseieren endte han på annenplass i Tour de Ski. Holund tok tredjeplassen foran Federico Pellegrino. Pål Golberg ble nummer fem, mens Sjur Røthe endte på sjuendeplass.
Didrik Tønseth ble nummer ni etter å ha tatt 13.-plassen på den siste etappen opp monsterbakken.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame