Populære sporter
All sport
Vis alt

Trippelt norsk i Tour de Ski – Weng-tvillingene på topp

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 06/01/2023 klokken 15:36 GMT+1

Lotta Udnes Weng tok sin første verdenscupseier i karrieren da hun spurtslo tvillingsøsteren Tiril Udnes Weng på klassisksprinten i Tour de Ski fredag.

otta Udnes Weng jubler etter seier i finalen i klassisk sprint foran sin søster Tiril Udnes Weng og Mathilde Myhrvold i Val di Fiemme

Foto: NTB

De to søstrene kunne juble for 1.- og 2.-plass i en finale som ble en norsk maktdemonstrasjon. Mathilde Myhrvold tok 3.-plassen i rennet.
Undrenes tid er ikke forbi, mente Lotta Udnes Weng.
– Det føles veldig, veldig bra, og det føles ekstra bra når det er Tiril og Mathilde som tar de to siste pallplassene. Dette kjennes ut som en lagseier. Vi er tre glade jenter, og det tror jeg synes. Det er ekstra hyggelig at vi klarer det når vi har vært så langt unna tidligere. Da blir det mye glede og følelser, sa dagens vinner til den skrivende delen av norsk presse.
– Det at Tiril tok den første verdenscupseieren før deg, har det vært en greie?
– Egentlig ikke. Vi har håpet at en av oss skulle klare det. At Tiril klarte det først, har jeg ikke tenkt på. Det er bare gøy at begge har klart det.
– Hva er det som gjør at du lykkes så godt i dag?
– Det er mange faktorer. Jeg hadde for det første gode ski, både god glid og godt feste. Uten det hadde det vært umulig. I tillegg hadde jeg en bra dag, og da var det en god mulighet til å ta seieren.
– Hvordan er det å være tre norske på pallen i en sprint?
– Det har ikke skjedd at det har vært på pallen i sprint i den tiden jeg har vært med i hvert fall. Jeg tror man kan si at det har vært langt unna også. Vi har stort sett vært fornøyd om det har vært én på pallen. Nå er vi tre, og det er helt rått. Vi viser at vi er å regne med, sa Lotta etter karrierens første verdenscupseier.

Favoritt

Tiril Udnes Weng hadde vunnet kontrollert i kvart- og semifinale, og hun var favoritt foran finalen, men måtte se seg slått.
– Jeg ville slå henne, men jeg hadde ikke sjans. Rått med dobbel tvilling og Mathilde på tredje. Trippel norsk! Jeg tror vi drømmer, altså, sa Tiril Udnes Weng til Viaplay.
Tyske Katharina Hennig ble henvist til 4.-plass, mens Krista Pärmäkoski ble nummer fem og Tereza Beranova nummer seks. I semifinalen endte sveitsiske Nadine Fähndrich, som hadde vunnet de tre siste verdenscupsprintene, på sisteplass.
Tiril Udnes Weng er 41 sekunder bak Frida Karlsson i sammendraget. Lotta følger 1.27 minutter bak.
Tvillingsøster Lotta tror det blir tøft for Tiril å ta igjen den sterke svensken.
– Det skulle vel helst ha vært flere sprinter for at det skulle ha vært en mulighet. Det blir en avgjørende dag i morgen, og ikke minst søndagen blir altfor avgjørende til at Tiril kan vinne dessverre. Nå høres jeg negativ ut, men jeg tror ikke Tiril klarer å slå henne.

Tok innpå

Astrid Øyre Slind Heidi Weng, Silje Theodorsen, og Julie Myhre røk ut i kvartfinalen, mens det sa stopp for Astrid Øyre Slind i semifinalen.
Sammenlagtleder Frida Karlsson røk ut i kvartfinalen og gikk glipp av bonussekunder.
I prologen var Tiril Udnes Weng nest raskest, 15 hundredels sekund bak tyske Laura Gimmler. Udnes Weng var 1.28 minutter bak Karlsson i Tour-sammendraget før fredagens konkurranse.

To konkurranser igjen

Margrethe Bergane var den eneste norske som havnet utenfor topp 30 av de 44 som startet og gikk glipp av utslagsrundene.
Anne Kjersti Kalvå, som lå på 3.-plass i sammendraget, måtte torsdag forlate touren på grunn av en positiv koronatest.
Lørdag er det 15 kilometer fellesstart i klassisk stil før touren avsluttes opp monsterbakken i Val di Fiemme. Svenske Karlsson er storfavoritt til å vinne.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame