Populære sporter
All sport
Vis alt

Weng reagerte da Karlsson vant Tour de Ski: – Fy fader, jeg hadde lyst å slå til dem

Joakim Opphus

Oppdatert 08/01/2023 klokken 13:13 GMT+1

Frida Karlsson vant Tour de Ski, men kollapset på dramatisk vis etter målgang. Hun fikk legehjelp og ble fraktet bort på båre. Mens etappens andreplass Heidi Weng reagerte på en gjeng med tilskuere på vei opp bakken.

Heidi Weng under den siste etappen opp alpinbakken Alpe Cermis i Val di Fiemme søndag.

Foto: NTB

Frida Karlsson hadde et forsprang på ett minutt og 12 sekunder i sammendraget på Tiril Udnes Weng foran søndagens beryktede avslutning opp slalåmbakken Alpe Cermis.
Det ble som ventet en kraftprøve, der Karlsson aldri var i nærheten av å gi fra seg hele ledelsen og tok den første svenske sammenlagtstriumfen siden Charlotte Kalla i 2007/08-sesongen.
Karlson fikk det riktignok tungt opp monsterbakken og endte på 15. plass på siste etappe.
Etter målgang ble Karlsson liggende i målområdet. Hun hadde tatt seg helt ut og måtte få hjelp av medisinsk personell. Etter hvert ble vinneren fraktet ut på båre med surstoffmaske.
– Det var veldig, veldig dramatisk. Det så ikke bra ut, sa Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug på kanalens sending.
Da de tre beste skulle få sine premier, var ikke Karlsson til stede. Den svenske nasjonalsangen ble spilt uten at vinneren fikk høre den.

Mistet bevisstheten

En stund etter målgang kom det så beroligende meldinger fra den svenske leiren om at Karlsson var våken, snakket med omgivelsene og hadde det bra. Trener Stefan Thomson innrømmet derimot at Karlsson mistet bevisstheten i målområdet.
– Jeg så at hun pustet, men hun mistet bevisstheten. Hun var sikkert borte i ett minutt, vi fikk ikke kontakt, sa han til Expressen.
– Legene sier at det går bra, men hun må hvile nå. Hun er helt ferdig, fortsatte han.
Etter hvert kunne også Karlsson forlate skistadion i Val di Fiemme for egen maskin.

Weng reagerte

Tiril Udnes Weng falt ned på en tredjeplass i sammendraget etter etappen og måtte se seg slått av finske Kerttu Niskanen.
Etappen ble vunnet av Franske Delphine Claudel foran Heidi Weng som fikk seg en opptur med en andreplass. 20 sekunder bak den franske jenta. Tredjeplassen gikk til norskamerikanske Sophia Laukli.
Etter målgang var Weng likevel litt småirritert over noen høylytte fans i slalåmbakken.
– Jeg slet litt med den bjelle-gjengen nede i bakken. Fy fader, da fikk jeg vondt i hodet. Kan dere vær så snill å gi dere, tenkte jeg, sa Weng i et intervju med Viaplay.
I tillegg til bjeller stor gjengen som visstnok er fan-gjengen til franske Hugo Lapalus også der med motorsag.
Fy fader, jeg hadde lyst å slå til dem. Jeg fikk lyst til å hysje på de. Etter mål er det greit, men akkurat der og da fikk jeg fryktelig vondt i hodet, sa hun.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Granerud til Discovery etter hoppuke-triumfen: – Så stolt av meg selv

Karlsson-drama

For Karlsson ble det en smådramatisk start på dagen også. 23-åringen fant nemlig ikke stavene sine før start.
– Da vi kom til bussen var konkurransestavene borte. Men vi fikset nye og friske staver, sa den svenske landslagstreneren Stefan Thomson.
Karlsson rykket tidlig i den siste bratte bakken, men fikk følge av Heidi Weng. Etter hvert kom også Claudel opp i teten. Karlsson måtte på sin side slippe og sakket kraftig akterut.
Udnes Weng hadde annenplassen i Tour de Ski foran søndagens avslutning. Hun hadde 25 sekunder til gode på finske Kerttu Niskanen. Tyske Katharina Hennig fulgte ytterligere 23 sekunder deretter.
Udnes Weng holdt lenge følge med Niskanen opp alpinbakken, mens Hennig tidlig fikk trøbbel. Mot slutten stivnet også Udnes Weng og ga bort forspranget til Niskanen.
Dermed ble den norske langrennsprofilen nummer tre sammenlagt i Tour de Ski.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame