Riiber gikk ut som andremann etter hoppkonkurransen og var 15 sekunder bak østerrikske Franz-Josef Rehrl.
Utover i løpet dannet det seg en kvartett på topp med Riiber, Akito Watabe, Eric Frenzel og Lukas Klapfer.
Nordmannen hang med fram til helt på tampen da langrennskanonene dro til for alvor.
PyeongChang
Terget av tyskernes gest foran Norges ankermann: – Bensin på bålet
22/02/2018 PÅ 14:46
Frentzel var favoritt etter hopprennet og leverte varene da han rykket ifra og sikret et nytt tysk OL-gull. Akito Watabe og Lukas Klapfer tok de to siste pallplassene, mens Riiber måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen i den første kombinertkonkurransen i OL.

Fattet unggutt

Selv om han måtte se medaljene svinne i det fjerne, klarte Riiber å glede seg over sin OL-debut.
– Det var sykt gøy helt til sisterunden. Jeg var egentlig ferdig etter det siste støtet til Frenzel. Det var fryktelig tungt, sa 20-åringen til Eurosport og la til at han ville lagt opp løpet annerledes dersom han hadde hatt litt større forsprang til Frenzel.
– Men jeg er fornøyd med fjerdeplassen og tar det med meg som noe positivt. Jeg får komme sterkt tilbake i de to siste konkurransene, sa Riiber.
Espen Andersen ble nest beste nordmann på tiendeplass.
– Jeg klinket til og har nok aldri åpnet så hardt før. Jeg kom nære, men men etter hvert begynte ballongen å sprekke, sier han til Eurosport.

Ble imponert over Riiber

– Det er veldig sterkt av unggutten fra Oslo. Vi skal få se han i mange konkurranser både i dette OL og i fremtiden, sier Eurosports ekspertkommentator Åge Skinstad.
Også Eurosport-ekspert Kjetil Strandbråten var mektig imponert over 20-åringen fra Oslo, til tross for at medaljen glapp.
– Jeg er imponert over det Jarl Magnus viser. Han gjør alt riktig med å bite tenna sammen og ta rygg for å skjerme seg selv for mest mulig vind. Han fortjener all honnør for innsatsen i dag, sier Strandbråten.
Tyske Frentzel kapret dermed sitt lands sjette gullmedalje så langt i PyeongChang.
PyeongChang
Ekspertens dom: – Fellesnevneren som kan ha kostet oss gullet
22/02/2018 PÅ 11:59