PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): På onsdagens pressekonferanse for hopplandslaget forklarte Alexander Stöckl at Johan Forfang og Robert Johansson er sikret plass til storbakkekonkurransen.
Det er derimot ikke den ferske verdensmesteren Daniel André Tande, og ei heller Andreas Stjernen.
– De to som tok medalje har åpenbart en bonus og en fordel. De som er best er de som er vanskeligst å overse, sier Stöckl til Eurosport.
PyeongChang
To norske medaljer i hoppbakken: – En fantastisk dag for laget
10/02/2018 PÅ 15:20

– Alt er åpent

Før normalbakkerennet virket Tande å være et meget sikkert kort.
Det kan altså ha endret seg som en følge av hopprennet forrige lørdag, der Tande ble nummer seks. Andreas Stjernen havnet på 15. plass i normalbakken, mens landslagstreneren la ut om en meget offensiv Anders Fannemel som for alvor hadde meldt seg på i diskusjonen.
– Alt er fremdeles åpent hva gjelder resten av plassene. Jeg tror det lønner seg å holde ting åpent for å sørge for at det er de beste som stiller til start, sier landslagssjefen.
Saken fortsetter under videoen

– Nesten ingen kan slå meg

Tande, som er fersk verdensmester i skiflygning, tar det hele derimot med knusende ro.
– Selvtilliten min er høy. På en god dag er det få som slår meg, og om jeg har en perfekt dag så slår ingen meg, sier Tande.
– Men hvordan hadde du reagert dersom du var den som ikke fikk hoppe?
– Vi er et lag og støtter hverandre uansett. Jeg hadde nok blitt sur om jeg ikke ble tatt ut, men det ville vært om og gjøre å komme seg over så fort som mulig, sier han.
Saken fortsetter under videoen

Skal skjerpe seg

Fannemel fikk ikke hoppe i normalbakken. Det ga han voldsom lyst til å slå tilbake.
– Jeg hoppet ikke så bra i normalbakken og er nødt til å gjøre alt for å få en ny start. Jeg har veldig lyst til å hoppe i storbakken, sier han.
Stöckl merker godt at Fannemel har tatt seg selv i nakkeskinnet.
– Han ble nok ekstra trigget etter at han ikke fikk hoppe i normalbakken. Det har sett sånn ut på trening, sier landslagssjefen.
Kvalifiseringen til konkurransen er fredag, mens finaleomgangene utspiller seg lørdag.