PYEONGCHANG (Eurosport.no):
De norske kombinertgutta gikk inn til sølv på torsdagens lagkonkurrane bak suverene Tyskland. Østerrike tok den siste pallplassen.
PyeongChang
Terget av tyskernes gest foran Norges ankermann: – Bensin på bålet
22/02/2018 PÅ 14:46
Tyskerne hadde et lite forsprang på Norge fra hoppdelen, og selv om Østerrike gikk ut seks sekunder foran gullfavorittene i langrennssporet ble det tidlig klart at Tyskland ville gå seirene hen, og at lagene bak måtte konsentrere seg om sølvkampen. Japan ble hektet av på den tredje etappen, før Jørgen Graabak parkerte Østerrike på den fjerde og siste.
Eurosports kombinertekspert Kjetil Strandbråten triller terningen på Norges sølvgutter:
Jan Schmid, 1. etappe:
Jan finner ikke helt rytmen i noen av bakkene i OL. Han hopper svakere enn han har gjort tidligere i sesongen, men finner tilbake til seg selv på det siste hoppet i lagkonkurransen. I sporet går han veldig bra, noe han har gjort gjennom hele mesterskapet. Terningkast 4.
Espen Andersen, 2. etappe:
Han når heller ikke toppnivået på hoppingen her nede, verken i normal- eller storbakken. Han har jo sin store styrke i bakken, og når han ikke leverer der starter vi for langt bak til at han kan forsøke å henge seg på tyskerne i løypa. Terningkast 4.
Jarl Magnus Riiber, 3. etappe:
Han har imponert meg her nede. To fjerdeplasser individuelt er selvfølgelig surt, men måten han nullstiller og gjennomfører på er veldig bra. Han viser at han er sterk mentalt. Han er jo den klart beste hopperen i verdenscupen, noe han uheldigvis ikke har klart å videreføre til konkurransene i PyeongChang. I sporet har han imidlertid levert over evne. Terningkast 5.
Jørgen Graabak, 4. etappe:
Også han er for svak i bakken. Det er fellesnevneren som kan ha kostet oss gullet. Men det skal nevnes at han også hadde de dårligste forholdene av gutta våre. Som vanlig gjennomfører han et godt langrenn, og skaffer oss en sølvmedalje. Terningkast 4.