PYEONGCHANG (Eurosport.no): De norske kombinertguttene gikk inn til sølvmedalje i lagkonkurransen torsdag, og var i realiteten aldri i nærheten av å true Tyskland.
Faktisk var de så langt bak at tyskerne feiret gullet med hele fem kilometer igjen, altså en hel etappe.
Det skjedde like etter at Eric Frenzel sendte Johannes Rydzek ut på sjarmøretappen. Vanligvis ser man at utøverne kaster seg ned på bakken og hiver etter pusten, men Frenzel hadde åpenbart mer energi igjen etter sin femkilometer.
PyeongChang
Ekspertens dom: – Fellesnevneren som kan ha kostet oss gullet
22/02/2018 PÅ 11:59
Tyskeren hamret knyttneven opp i lufta flere ganger ved vekslingsområdet i vill jubel, kun meter unna stedet hvor Jørgen Graabak skulle starte på ankeretappen. Jubelen eskalerte ytterligere da Frenzel oppdaget at han ble filmet på nært hold av et TV-kamera.
Saken fortsetter under videoen

– Hadde vært kult om han tryna

Jan Schmid, som gikk veldig bra i sporet, har få problemer med å innrømme at tyskerne var best. Før veksling til den siste etappen hadde Tyskland over ett minutt ned til Norge. Schmid skulle imidlertid ønske at hovmod stod for fall.
– Du trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne hvordan utfallet kom til å bli der. Det hadde nesten vært litt kult om han hadde tryna eller gjort det litt spennende. Men de er desidert best her, så det er bare å gratulere, sier Schmid til Eurosport.no.
Norges ankermann Graabak kunne ikke unngå å se det før han skulle ut og gå.
– Han følte seg vel ganske trygg. Det hadde han vel all grunn til viste det seg, sier Norges ankermann som sikret sølvet.
– Det er litt bensin på bålet. Vi ønsker å gi dem en fight til resten av verdenscupen, forsikrer Graabak.
Eric Frenzel forklarer jubelen på følgende måte:
– Det var et herlig øyeblikk. Vi var ett minutt foran gruppen bak. Det er lenge siden vi har sett lignende, smiler tyskeren til Eurosport.no, og drar enda mer på smilebåndet når han hører at de norske guttene vil slå tilbake.

Varsler hevn: – Vi skal skrike inn i kamera

Muligheten til å ta hevn i OL for de norske guttene er ikke til stede ettersom det ikke er igjen flere kombinertkonkurranser i PyeongChang. Dermed blir de nødt til å se fremover. Mens Graabak varsler et sterkt comeback i verdenscupen, ser Espen Andersen frem til å kose seg i tyskernes storstue om tre år.
– Vi får gjøre det samme på deres hjemmebane i VM i Oberstdorf i 2021. Da skal vi stå å skrike inn i kamera når de ligger bak oss. Det ser vi frem til, flirer Andersen.
Sett Bjørgens OL-hilsen hjem til sønnen?