Populære sporter
All sport
Vis alt

Kjempet mot tårene: – Verste dagen jeg har hatt som trener

Oppdatert 03/02/2022 klokken 14:15 GMT+1

Sportssjef for kombinertlandslaget Ivar Stuan sier de ennå ikke vet årsaken til smitten til Jarl Magnus Riiber.

Ivar Stuan

Foto: Eurosport

Torsdag ble det bekreftet at kombinertløper Jarl Magnus Riiber har testet positivt for koronavirus etter ankomst i Beijing.
– Det er brutalt, det må jeg bare si. Det er krevende, men jeg har snakket med Jarl. Han er den som tar det best av alle, tror jeg. Alle i apparatet har en tøff kveld i vente her i Beijing, sier sportssjef for kombinertlandslaget Ivar Stuan på pressetreff etter bekreftelsen.
Han og Riiber har jobbet tett sammen siden 2016, og har hatt Beijing-OL som det store målet. Sportssjefen kjempet mot tårene da han skulle forklare situasjonen for pressen.
– Jeg tror det er den verste dagen jeg har hatt som trener.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Setter ord på forberedelsene: – Har levd i sølibat

– Ekstremt uheldige

Med sitt kanskje største gullhåp ute, må kombinerttroppen sette sin lit til den øvrige troppen. Det virker ikke å bekymre sportssjefen.
– Jeg har veldig tro på at vi har fire raske utøvere til å klare det. Det som er viktig nå er at vi har fokus på det vi kan gjøre noe med. Tror det var et sjakktrekk at vi dro tidlig, slik at vi får unnagjort «tull» i dagene før mesterskapet. Vi har fortsatt mulighet til å hente inn folk til lagkonkurranse om vi trenger det.
Det er ennå ikke klart hva som kan ha forårsaket smitten.
– Vi har vært ekstremt uheldige. Vi vet ennå ikke årsaken, men det vi har gjort før mesterskapet har vært helt riktig.
– Vi går inn i OL med enorm selvtillit, og det er det vi må fokusere på når vi får ryddet bort dette rotet, fortsetter Stuan.
Saken fortsetter under videoen:
picture

OL-håpet: – Jeg er misunnelig på gutta

– Flink til å ta det med fatning

Nå venter det flere dager i isolasjon for Riiber.
– Det var tungt i går og det blir sikkert enda tyngere den natten her. Nå må vi legge til rette for at Jarl får et «smooth» opphold på karantenerommet, og så får vi sørge for at de andre gutta får et godt opplegg inn mot konkurransen. Vi fryktet det litt etter Kristjan (Ilves, journ.anm.) sin positive test i går. Vi holdt i et halmstrå, så vi var godt forberedt på det. Vi var forberedt, men når du får den, så får du den så i fleisen. Det er et børseskudd, sier Stuan før han skryter av sin meritterte løper.
– Han var innstilt på at dette kom til å skje. Han er ekstremt god til å snu om. Han er enormt flink til å legge ballen død. Jeg synes han er fantastisk flink til å ta det med fatning.
Hvor stor er frykten for at det kan komme mer?
Vi får ikke gjort så mye med det. Den frykten har de jo nå, men så er dette profesjonelle idrettsutøvere som gjør noe som de kan gjøre noe med. Det kan de ikke rundt dette. Det er klart de kjenner på det, for du ser hva konsekvensene er på en positiv test. For hver dag som går blir vi tryggere på at dette går bra. Jeg håper vi slipper å sitte her i morgen.
På spørsmål om Riiber ville konkurrert dersom det ikke hadde vært det testregimet som er nå, svarer Stuan kort og konsist:
– Ja, uten tvil!
picture

Johaug satt ut av svensk spørsmål: – At det er et «rævspel»?

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame