BEIJING / OSLO (Discovery):
Jarl Magnus Riiber var fra før definert som nærkontakt av estiske Kristjan Ilves, sammen lagkompisene Espen Andersen og Espen Bjørnstad.
Beijing 2022
Gjenopplev Jørgen Graabaks spinnville OL
20/02/2022 PÅ 16:22
Nå har det norske gullhåpet testet positivt for koronaviruset.
Det bekrefter Olympiatoppen i en pressemelding torsdag ettermiddag.
Saken fortsetter under videoen.

Johaug satt ut av svensk spørsmål: – At det er et «rævspel»?

Beijing var målet

– Det er en ganske absurd situasjon å sitte her med informasjon om at Jarl ikke stiller til start i den første konkurransen, sier sportssjef Ivar Stuan på et pressetreff.
Stuan har jobbet med Riiber siden 2016, og OL i Beijing var det store målet for dem. Dermed var det en preget sportssjef som møtte pressen.
– Det er brutalt, det må jeg bare si. Det er krevende, men jeg har snakket med Jarl. Han er den som tar det best av alle, tror jeg. Alle i apparatet har en tøff kveld i vente her i Beijing.
– Han er en fantastisk gutt og har gjort egentlig alt riktig. Han har bare vært uheldig. Jeg har enormt respekt for Jarl og jeg unner han slett ikke det her, fortsetter Stuan før, han sier at målet er å få Riiber klar til individuell konkurranse 15. februar og lagkonkurranse 17. februar.

– Bare tragisk

– Det er jo veldig trist for spesielt Riiber, men også alle andre som er interesserte i idrett. Spesielt også for kombinertsporten, at en av de største ikke er med i OL, sier Discovery-ekspert Kjetil Strandbråten.
Han er bekymret for mer smitte.
– Graabak er naturligvis den største favoritten vår nå, og han går inn i OL med god selvtillit. Han er jo tidligere OL-mester, sier Strandbråten. Graabak er en av nærkontaktene til Riiber
– Vi får håpe at Riiber kanskje rekker den siste konkurransen mot slutten av OL, det er en mulighet, sier Strandbråten.
Siste konkurranse er lagkonkurransen 17. februar.
– Men det spørs vel, med tanke på at han fortsatt kan teste positivt etter lang tid?
– Ja, det er jo en av bekymringene vi har. Hele situasjonen er bare tragisk, først og fremst for Riiber, sier Strandbråten
Saken fortsetter under videoen.

OL-håpet: – Jeg er misunnelig på gutta

Flere nærkontakter

– Vi mener vi har et godt bilde av situasjonen, og at vi har identifisert de aktuelle nærkontaktene. Det som er viktig nå, er at alle er svært nøye med smitteverntiltakene, og er ekstra forsiktige fremover. Viruset er lumskt, og vi gjør det vi kan for å sette en stopper for videre spredning, sier sjeflege for OL-troppen, Aasne Fenne Hoksrud.
Fra før var det kjent at Ingrid Landmark Tandrevold, Johannes Thingnes Bø og Mons Røiseland er definert som nærkontakter. Nå er også Johanne Killi, Anna Odine Strøm og Jørgen Graabak lagt til på den listen, melder Olympiatoppen.
De skriver videre at seks medlemmer av støtteapparatet var definert som nærkontakter i går, noe som nå er justert til fem.
Riiber har vunnet verdenscupen sammenlagt tre ganger og har sju medaljer i VM, hvorav fire gull.
Sett denne?

Setter ord på forberedelsene: – Har levd i sølibat

Beijing 2022
Riiber med hyllest til lagkameratene: – Veldig stolt
17/02/2022 PÅ 19:03
Beijing 2022
«Kombinertsportens Ronaldo»: – Det var også en sammenligning
17/02/2022 PÅ 18:52