– Jeg føler jeg var på på sporet av noe i Willingen og hadde noen bra økter hjemme før det. Selv om resultatene uteble føler jeg jeg at hoppingen var veldig i nærheten, og det er noe jeg kan bygge videre på. Så blir det spennende å teste bakken i morgen, sier Opseth til Discovery etter å ha ankommet OL-byen.
For litt under en uke siden – 28. januar – var det norske hopplandslaget i Wiillingen i Tyskland for å kjøre verdenscuprenn. Den fredagen var Opseth én av to som virkelig fikk luft i skiene i treningshoppene.
Beijing 2022
58 år siden sist: Gjenopplev Lindviks OL-bragd
20/02/2022 PÅ 10:54
Saken fortsetter under videoen.

Johaug satt ut av svensk spørsmål: – At det er et «rævspel»?

22-åringen fra Hønefoss klinket til med 152,5 meter, bare halvannen meter bak japanske Yuki Ito. Japaneren satte med det uoffisiell bakkerekord.
– Det var en veldig fin følelse, det var det. Jeg følte jeg startet veldig bra med hoppingen der, og det er gøy å fly langt.
Men i konkurransen gikk det ikke like bra. Første omgang, lørdag, hoppet Opseth 111,5 meter og var nummer åtte etter første runde. Andre omgang, søndag, ble det 125 meter og en sluttplassering på 11. plass.
Ikke det Norges for tiden beste kvinnehopper hadde håpet på i OL-forberedelsene.
Sett denne?

Offensiv før OL: – Jeg går for individuelt OL-gull

Hun står med tolv pallplasser i verdenscupen og var tidlig klar på at individuell OL-medalje var et mål for 2022. Det får hun kun én sjanse på å klare, ettersom kvinnene ikke hopper i den store bakken.
– Det skulle veldig gjerne sett det hadde vært flere muligheter. Jeg skulle veldig ønske at vi fikk gjøre som gutta og hoppe i den store bakken også. Den ser veldig fin ut, og jeg må innrømme jeg er litt misunnelig for at de får boltre seg i den bakken. Men så er det sånn OL-oppsettet vårt er, det er to øvelser, derav én individuell. Da får jeg gjøre mitt beste der, sier Opseth, som har planer om å gå all inn når muligheten først er der.
– Det er make it or break it. Det har vært målet mitt hele veien å gå all inn i den konkurransen der. Jeg skulle kanskje ønske jeg kommer hit med hakket mer selvtillit enn det jeg har hatt den siste tiden. Men samtidig vet jeg at den jobben jeg har gjort i bakken er veldig bra, og jeg vet jeg har muligheten til å få til det jeg ønsker den dagen om jeg bare tør å gå for det. Det er det jeg skal gjøre også, så får det bare briste eller bære, egentlig.
Sett denne?

– Bare mormor som husker at jeg var med i forrige OL

Beijing 2022
Så nærme var Norge medalje: – Fryktelig kjedelig
14/02/2022 PÅ 18:51
Beijing 2022
Fra gulljubel til nedtur: – Det er mye som skjer oppe i hodet hans
14/02/2022 PÅ 13:46