Det samme gjorde lagkamerat Halvor Egner Granerud.
Tande ankom nylig Beijing etter å ha fått utsatt sin OL-avreise på grunn av koronasmitte. Kongsberg-gutten har i flere uker kjempet en kamp mot klokka med tanke på å oppfylle OL-arrangørens krav til negative tester før innreise til Kina.
PyeongChang
Fersk verdensmester i fare for å bli OL-vraket: – Hadde nok blitt litt sur
14/02/2018 PÅ 09:54
At 28-åringen til slutt nådde de nødvendige testverdiene, og kunne slutte seg til den norske troppen, kan vise seg å bli viktig. Onsdag viste i hvert fall Tande gryende form i storbakken.

Kjempehopp

I den første av tre treningsomganger i Zhangjiakou var lysluggen lengst av samtlige med et kjempehopp på 139 meter. Nærmest fulgte Halvor Egner Granerud med 137,5 meter. Granerud og de aller største stjernene hoppet med én avsats lavere fart enn Tande.
I treningsomgang nummer to strakte Tande seg til 133 meter. Det ga delt 2.-plass. Lengst av alle var japanske Ryoyu Kobayashi. Vinneren av OL-konkurransen i den lille bakken landet på 134 meter. Granerud delte 2.-plassen med Tande. Han hoppet i likhet med lagkameraten 133 meter. Her hoppet alle de tre beste med samme fart.
I tredje omgang ble det 132 meter og femteplass på Tande. Granerud var lengst og best sammen med østerrikerne Jan Hörl og Manuel Fettner, samt sloveneren Cene Prevc. De landet alle på 133 meter. Kobayashi måtte nøye seg 131 meter og sjetteplass. Igjen var farten lik for alle de beste.

Lindvik slet

Marius Lindvik slet langt mer i sitt møte med storbakken i Kina. Han fikk opp lengdene 122, 125 og 124. Robert Johansson plasserte seg heller ikke i toppen av listene i noen av sine jevne hopp på 126, 127 og 126 meter.
Robin Pedersen er hentet inn som reserve i den norske troppen som følge av at Johann André Forfang ikke kunne reise til Kina. Ranværingen deltok ikke i onsdagens treningsomganger.
Kvalifiseringen til OL-rennet i storbakken i Zhangjiakou går av stabelen fredag. Dagen etter er det individuell konkurranse, før hopperne avslutter sitt OL med lagkonkurranse 14. februar.
(©NTB)
PyeongChang
To norske medaljer i hoppbakken: – En fantastisk dag for laget
10/02/2018 PÅ 15:20