Johann André Forfang tok sølv og Robert Johansson tok bronse under lørdagens normalbakkerenn i hopp. Tyske Andreas Wellinger vant suverent.
– Jeg er så utrolig glad nå, det er kjempedeilig, sier Forfang til Eurosport.
– Det betyr veldig, veldig mye. Det er vanskelig å sette ord på akkurat nå, men det er en stor drøm som har gått i oppfyllelse, sier Johansson.
PyeongChang
Fersk verdensmester i fare for å bli OL-vraket: – Hadde nok blitt litt sur
14/02/2018 PÅ 09:54
(saken fortsetter under videovinduet)
– Det er helt fantastisk at vi ender opp med to medaljer. Det ble et vanskelig renn og vi var jo heldige også, se på Polen som satt igjen med de to siste på toppen, sier trener Alexander Stöckl til Eurosport.
  • Sjekk ut externalden fullstendige resultatlisten her!https://www.eurosport.no/ol/hopp/event/hopp-normalbakke-menn/phase/sjm070102/None

Mye vind og iskaldt

Det ble en førsteomgang med krevende og varierende forhold, og det var Johann André Forfang som taklet forholdene best. 22-åringen hoppet 106 meter, det holdt til en delt andreplass med 125,9 poeng - det samme som polske Kamil Stoch. Aller best i den første omgangen var Stefan Hula, også han fra Polen. Hula hoppet 111 meter, og innkasserte 131,8 poeng.
– Jeg er fornøyd med dette og føler jeg er i angrepsposisjon. Jeg skal prøve å gjøre det samme i andreomgang, så håper jeg på bedre forhold, sa Forfang til Eurosport etter førsteomgangen.
Forholdene, med ustabil vind, gjorde at det var umulig å spå hvordan andreomgangen skulle bli.
– Her forsvinner poengene fort, det er helt åpent foran andreomgang, sa Eurosports kommentator Jørn Sundby.
– Det er det kaldeste jeg noen gang har opplevd, sa Andreas Stjernen om å sitte på bommen før sitt hopp i den første omgangen.
(saken fortsetter under videovinduet)

Hoppet seg opp

Daniel-André Tande skuffet litt i førsteomgang med 13. plass og 118,7 poeng (103,5 meter). Kongsberg-gutten slo imidlertid grusomt tilbake i andreomgang med et hopp på 111,5 meter.
Robert Johansson hoppet seg også kraftig opp fra sin 10. plass. Hele 113 meter ble det i andreomgnag, og 249,7 poeng. Det holdt til bronsemedalje når både Hula og Stoch sviktet i sine hopp.
– Robert var jo nesten ute av laget etter Zakopane, så kommer han hit og tar medalje, det er fantastisk, sier Stöckl.
Superhoppet fra Johansson var ekstra oppsiktsvekkende på grunn av kulden:
– Jeg kjente nesten ikke beina mine, avslørte Lillehammer-hopperen etter rennet.
Forfang sikret seg sølvet med et hopp på 109,5 meter i andreomgang. Tyske Andreas Wellinger vant med et hopp på 113,5 meter i andreomgang. Han var suveren, med 8,4 poeng ned til Forfang på andreplass.
– Dette er en fantastisk dag for laget, det er en herlig gjeng, jublet Eurosport-ekspert Kjetil Strandbråten etter rennet.
Daniel-André Tande ble nummer seks, mens Andreas Stjernen ble nummer 15.