OSLO SPEKTRUM (Eurosport.no), Norge - Frankrike 35-30:
13 mål.
Sander Sagosen skjøt regjerende verdensmester Frankrike i senk onsdag kveld og spilte en god kamp da Norge fikk revansje for VM-tapet.
Tokyo 2020
Ekspertens dom: Han var Norges beste
26/07/2021 PÅ 10:38
De franske verdensmesterne måtte gå slukøret av banen etter at 21-åringen hadde herjet og filleristet laget i to ganger 30 minutter.

– Han kan bli verdens beste

Igjen på banen stod Norges ener og mottok velfortjent hyllest fra et fullsatt Oslo Spekrtum. Etter kampen var lagkameratene fulle av beundring.
– Det er en fantastisk spiller. Han kommer til å bli ufattelig god, sier Kent-Robin Tønnesen til Eurosport.
– Hvor god kan han bli?
– Det bestemmer han selv. Jeg ser ingen begrensninger for det. Han kan blir verdens beste. Uten tvil, sier Norge-spilleren.
Etter sesongen skifter Sagosen klubb fra Aalborg til Paris Saint Germain. Landslagssjef Christian Berge tror 21-åringen nå er klar for å møte verdensstjernene i PSG. Etter kampen var han ikke bare fornøyd med Sagosen 13 mål, men også hvordan han spilte lagkameratene gode.
– Han er skikkelig bra i dag. Det er mange som melder seg på. Han skaper mye for seg selv og andre. Han begynner å bli ordentlig voksen og begynner å få en bra fysikk nå også, forteller Berge til Eurosport.

– Verdensklasse

Espen Lie Hansen satt for det meste på benken mot Frankrike. Der så han Sagosen herje og sparer ikke på superlativene.
– Det er gøy å se ham. Han får gjøre det han har lyst til. Da setter han ballen i mål. Det er sterkt å score 13 scoringer. Jeg vet ikke hvor mange som var straffer, men det er fortsatt sterkt mot Frankrike. Vi møter verdens bester lag og han scorer 13 mål. Da kan man si at det var verdensklasse, forklarer Lie Hansen.
At fysikken begynner å bli bra er et bevisst grep fra 21-åringen. Etter VM har han lagt på seg noen kilo. Det fikk franskmennene erfare onsdag. Selv om han er oppe på 97-98 kilo, men likvel var han høyt og lavt, og spratt rundt de franske verdensstjernene. Målene kom både fra distanse, etter å ha tråklet seg gjennom forsvaret til franskmennene og fra syvmetersmerket.
– Jeg traff på det meste. Det var deilig, sa bakspilleren selv.
– Etter VM har jeg gått opp noen kilo. Det er en naturlig prosess å gå litt ned i et VM og da tar det litt tid å gå opp igjen, sier Sagosen til Eurosport.
Tokyo 2020
Sterk snuoperasjon etter marerittstart: – Dette er solid håndverk
24/07/2021 PÅ 01:31
OL-kvalifisering
Norges kaptein fullroses av ekspertene: – Nyter stor respekt i håndballverden
14/03/2021 PÅ 21:42