Populære sporter
All sport
Vis alt

Sterk snuoperasjon etter marerittstart: – Dette er solid håndverk

Helene Fineide

Oppdatert 24/07/2021 klokken 06:14 GMT+2

Norge trøblet i åpningskampen mot Brasil, men snudde til slutt til en solid seier i håndballherrenes første OL-kamp natt til lørdag.

Se høydepunktene: Norge våknet etter pause og vant åpningskampen i OL

Norge-Brasil 27-24 (11-12)
TOKYO/OSLO (Eurosport.no)
– Nå er jeg bare veldig glad for å vinne. Vi spiller med høye skuldre og slipper oss ikke ordentlig løs. Det er deilig å ta med seg poengene til slutt. De (Brasil) spiller et bra forsvarsspill, men vi var heller ikke på toppnivå, sa en tydelig lettet landslagstrener, Christian Berge, til Discovery etter kampen.
– Vi er nervøs i starten, men får retta til det mer og mer ut over matchen, fortsetter Berge.
Se hele intervjuet med landslagstreneren etter kampen her:
picture

Merket nervene i OL-åpningen: – Ingen topp kamp av oss

OL-nerver og tidlig kampstart

De norske håndballherrene hadde ikke vært representert i et olympisk mesterskap på over 49 år.
Og det som først så ut til å gå mot et svært ublidt OL-gjensyn for nordmennene, ble til slutt snudd til seier, etter at Sander Sagosen og resten av Norges OL-lag la konkurransenerver til side i kampens siste halvdel.
– Deilig med to poeng på konto. Nå er vi gang! Det så litt skremmende ut fra start der, men sånn er det med åpningsnervene. Og så er det en ny situasjon å spille kamp så tidlig (kampstart var kl. 09.00 japansk tid), sa en fornøyd Sagosen til Discovery etter seieren.
– B-mennesker hele gjengen, eller hvorfor kommer dere så seint i gang?
– Det er en helt uvant situasjon. Først og fremst er det helt uvant å skal spille en OL-kamp. For det andre er det uvant å stå opp om morgenen, forsetter en lattermild Sagosen.
Se hele intervjuet med Sander Sagosen her:
picture

Sagosen i ekstase etter OL-debuten

Discoverys ekspert, Ole Gustav Gjekstad, likte det han så av de norske herrene i opphentingen i siste halvdel. Derimot var han ikke like imponert over det nordmennene leverte i de første 20.
– Det er veldig bra spill av Norge gjennom andreomgangen. Det er fortsatt en god del å gå på, men det er solid håndverk å dra den kampen hjem, oppsummerte Discovery-ekspert, Ole Gustav Gjekstad etter kampslutt.

Slik var kampen:

De norske håndballherrene fikk en marerittstart på OL, og havnet tidlig under i åpningskampen mot Brasil, som på forhånd er spådd å være en av puljas enkleste motstandere.
Tyskland-proff og en av Norges største profiler, Sander Sagosen, var blant annet en av de som slet med å sette målsjansene.
Det løsnet derimot for nordmennene da det gjensto ti minutter av første omgang, men de norske herrene gikk likevel til pause på stillingen 11-12.
I pausesendingen mente håndballekspert og tidligere OL-medaljist, Ida Alstad, at de norske herrene så preget ut av mesterskapsnerver.
– Det var nerver, det var bom og det var tekniske feil, så her kjenner de nok på hvordan det er å spille i et olympisk mesterskap, sa Alstad om den første omgangen i Discoverys OL Direkte-studio.
Derimot så de norske herrene seg aldri tilbake etter pause, og tok til slutt seieren på stillingen 27-24.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame