– Det betyr helt utrolig mye. Vi reiste hit som store favoritter og visste på forhånd at hvis vi leverte varene, så skulle vi komme oss til OL. Vi var konsentrerte i alle tre kampene, og har vært bedre enn alle tre lagene gjennom hele helga, sier Myrhol til Eurosport etter seieren over Sør-Korea.
– Det var en god del spenning knytta til Brasil-kampen. Da den gikk inn, så visste vi innerst inne at vi sikra OL-billetten da.
Tokyo 2020
Ekspertens dom: Han var Norges beste
26/07/2021 PÅ 10:38
Kapteinen har i en årrekke vært en bærebjelke for de norske herrene, men strekspilleren tar på ingen måte forgitt at han skal kapre en plass i den kommende OL-troppen.
– Det er mange strekspillere som vil med i den tropppen. Nå skal jeg gjøre alt jeg kan for å beholde plassen, sier en ydmyk Myrhol.

– Respekt i håndballverden

Ekspertene er derimot klokkeklare i sin dom, og har ståltro på at vi får se den meritterte strekspilleren i aksjon under sommerens leker i Tokyo.
– Bjarte er kapteinen. Han har lagt den gode kulturen som er i laget, og som har gjort at de er så gode som de faktisk er nå. Han viser i dag at han kan sette alle skuddene. Selv om han har vondt i skuldra, så lærer han seg å skyte på den måten som gjør at han ikke får så vondt, men som gjør at han likevel scorer målene, sa Ida Alstad i studio etter kampen.
Også Eurosport-ekspert Geir Oustorp delte Alstads beundring.
– I dag var Bjarte veldig god. Han var mer rolig i skuddene når han fikk muligheten, enn det han for eksempel var i kampen mot Chile, påpekte Oustorp.
– Nå skal vi heller ikke glemme at Bjarte nyter stor respekt i håndballverden. Når Norge har han på linja så må motstanderene følge med. Og den skuldra hans kommer bare til å bli bedre. Inn i et OL så kommer han til å være i godt gammelt slag, konluderte eksperten.

Punktum for karrieren

Tiden med flagget på brystet har bydd på både opp- og nedturer for 38 år gamle Bjarte Myrhol.
I forkant av helgens kvalifiseringskamper i Montenegro, uttrykte strekspilleren at en eventuell OL-deltakelse kunne bety det perfekte punktum for karrieren.
– Tanken har streifet meg, uten tvil. Det er jo dette jeg mangler i karrieren, og på ett eller annet tidspunkt må den dagen komme.
Se kvinnenes kvalifiseringskamper til OL neste helg på discovery+.
Tokyo 2020
Sterk snuoperasjon etter marerittstart: – Dette er solid håndverk
24/07/2021 PÅ 01:31
OL-kvalifisering
Norsk trippeltriumf: Klar for første OL på 49 år
14/03/2021 PÅ 20:23