Elverum - ØIF Arendal 21-24:
Det ble et skikkelig nervedrama da storfavoritten Elverum tok imot ØIF Arendal i den første sluttspillfinalen i Grundigligaen for menn søndag kveld.
To ganger ledet hjemmelaget komfortabelt mot gjestene fra Arendal, men mot slutten av begge omgangene rotet laget det til for seg selv.
GRUNDIGligaen Menn
Gulljubel for Elverums håndballherrer
21/05/2017 PÅ 19:50

– Jeg er mer sliten enn spillerne. Det er magisk

Da Arendal tok ledelsen 22-21 med fem minutter igjen var det første gang de tok ledelsen i kampen. Til slitt vant bortelaget 24-21. De siste tolv minuttene scoret bortelaget 8 mål, mens Elverum klarte ikke å putte en eneste ball bak keeper Cesar Augusto Oliveira Almeida. Det betyr at Arendal leder 1-0 i kamper før kamp to førstkommende torsdag.
– De har gjort en fantastisk snuoperasjon, Arendal. Det ser ut som om de kan spille inn Champions League-billetten på hjemmebane på torsdag. Hvem hadde trodd det før kampen, sa Eurosports håndballekspert Ole Gustav Gjekstad.
Se kamp to torsdag 18 mai klokken 18.45 på Eurosport Player!
For Arendal-trener Marinko Kurtovic ble det svært spennende og intense sluttminutter. Etter at Elverum fikk kontroll på kampen tok han taktiske grep og satte frimerke på Elverums Josef Pujol. Det lykkes han med.
– Jeg er mer sliten enn spillerne. Det er magisk. Vi ligger under med fem mål og alle har spådd oss ut. Så gjør vi noen grep som gjør at vi velter Elverums system i spillet. For de hadde god flyt i spillet da de ledet med fem, forteller Kurtovic til Eurosport.

– Hele pakken er søppel. Alle sammen svikter

Etter tapet var Elverums trener Mikael Apelgren svært skuffet. Han mener to ting gikk galt som førte til kollapsen.
– Det er skuffende så klart. Vi har kampen i vårt spor for så å gi bort kampen, dessverre. Deres målvakt tar alt og vi slutter å score mål. I tillegg blir det litt psykologi når de tar bort en av våre spillere. De vokser fordi de klarer å sette taktikken, sier Apelgren til Eurosport.
Elverum-spiller Petter Øverby følte seg helt jævlig etter tapet og var knallhard med lagets prestasjon.
– Vi er ikke smarte og dyktige nok til å dra seieren i land på en klok måte. Det er klart at vi bommer mye som blir avgjørende i sluttminuttene, men vi tar også mange dårlige avgjørelser taktisk, som ikke er godt nok om man skal vinne sluttspillet, sa Øverby.
– Hele pakken er søppel. Alle sammen svikter, fortsetter Elverum-spilleren til Eurosport.

– Snudde det litt igjen

Etter en jevn start viste Elverum seg frem foran egne fans. Det ble en skikkelig forsvarskamp før pause, men da det nærmet seg mot midtveis i den 1. omgangen dro serievinneren fra Arendal. Morten Nergaard stengte Elverum-målet og plukket to straffer fra Sondre Paulsen. På det meste ledet vertene 10-6.
Elverums Petter Øverby spilte godt i angrep før pause, men hjemmelaget slapp gjestene inn igjen i kampen. For inn til pause var det Arendals keeper Cesar Augusto Oliveira Almeida som begynte å redde skuddene til Elverum-spillerne.
Eurosports håndballekspert Ole Gustav Gjekstad lot seg imponere av keeperspillet til de to keeperne før pause.
– Elverum startet best og ledet 10-6. Morten Nergaard stod godt i Elverum-målet. Så tar Almeida noen fine redninger for Arendal. Da snudde det litt igjen. Arendal har gjort det bra med å komme tilbake igjen i kampen i det som har vært en målfattig omgang. Det er to forsvar og to målvakter som har levert bra, sa Gjekstad i pausen.

– En kamp Elverum hadde fullstendig kontroll på

Elverum våknet for alvor etter hvilen og feide Arendal av banen. Nergaard fortsatte å plukke skudd og i angrep haglet målene inn for hjemmelaget. Halvveis ut i omgangen satte Tamas Ivancsik inn 20-15 ledelse til Elverum.
Med en betryggende ledelse prøvde hjemmelaget å roe ned spillet litt. Spesielt siden laget pådro seg et par to minutters utvisninger. Arendal slo kontra og i det 51. minuttet reduserte August Baskår Pedersen til 19-21. Da tok Mikael Apelgren timout.
– Dette var en kamp som Elverum hadde fullstendig kontroll på for fem minutter siden, sa Gjekstad.
Like etterpå satte Baskår Pedersen inn utligningen til 21-21 og det ble vendepunktet. Arendal vant kampen til slutt 24-21.
GRUNDIGligaen Menn
Elverum slo tilbake i håndballthriller
18/05/2017 PÅ 18:45
GRUNDIGligaen Menn
Arendal henter svensk storscorer: – Vil vinne alt i norsk håndball
18/05/2017 PÅ 16:41