Gulljubel for Elverums håndballherrer

AvNTB

Oppdatert 21/05/2017 klokken 22:41 GMT+2

Elverum knuste Arendal i tredje sluttspillfinalen og vant sitt sjette strake sluttspillgull

Elverum vinner kvartfinale sluttspill menn 2017

Elverum-ØIF Arendal 25-20:
Før søndagens tredje og avgjørende sluttspillfinale stod Elverum og Arendal med én seier hver, og alt stod på spill i kveldens avgjørende kamp i Terningen Arena. Men den hadde Michael Apelgrens menn full kontroll på, og Elverum knuste gjestene 25-20.
De regjerende serie- og nå sluttspillmesterne får nå muligheten til å spille om deltakelse i Champions League neste sesong, etter å ha vunnet sitt sjette strake sluttspillgull.
– Jeg er så lykkelig akkurat nå. Det har vært så tøft, og jeg er så utrolig takknemlig for all støtte og all hjelp vi har fått på vei mot dette gullet. Det betyr alt for meg, sier Elverum-trener Michael Apelgren til Østlendingen.
Tidligere i år ble Apelgren utestengt i tre kamper etter at det ble klart at flere Elverum-spillere pådro seg røde kort med vilje før sluttspillet. Bakgrunnen var at Elverum ønsket at spillerne skulle sone suspensjon i siste seriekamp mot Halden, slik at de var spilleklare til sluttspillet.
– Våren har rett og slett vært veldig tøff, så på et personlig plan kjennes dette gullet litt ekstra spesielt, sier Apelgren til Østlendingen etter sluttspilltriumfen.

Alvorets time

Gjestene åpnet sterkest og hadde tidlig en tremålsledelse over seriemesterne. Men etter tolv spilte minutter begynte hjemmelaget å vise hva de er gode for, og scoret mål etter mål før det med fem minutter igjen av kampen stod 11-6 til vertene. Lagene gikk til pause med stillingen 13-9.
Storspillingen fortsatte etter pause, og gjestene klarte aldri å hente igjen Elverum som stakk av med seieren og sluttspillgullet med stillingen 25-20. Josef Pujol og Tine Poklar ble toppscorere med sine syv mål hver, mens André Lindboe noterte seg for fire mål for vertene. Sondre Paulsen ble Arendals toppscorer med sine seks mål.