Elverum slo tilbake i håndballthriller

Jonas Moen Rye

Oppdatert 18/05/2017 klokken 21:22 GMT+2

Elverum reiste til Arendal med kniven på strupen, men seriemesterne maktet å slå tilbake og sørget for at det må en tredje finalekamp til for å kåre en vinner i sluttspillet i GRUNDIGligaen.

Arendal

ØIF Arendal-Elverum 29-30:
Saken oppdateres med reaksjoner!
ØIF Arendal hadde stelt i stand til fest hjemme i et fullstappet Sør Amfi torsdag kveld.
Etter å ha stukket av med seieren i sluttminuttene i bortekampen forrige uke, hadde hjemmelaget matchballen i egne hender.
Men Elverum hadde imidlertid kommet for å være festbrems og sørget for at det må en tredje kamp til for å kåre en vinner i GRUNDIGligaens sluttspill.
– Det er fantastisk. Denne kampen kunne endt begge veier, Nå gleder vi oss til ny kamp på søndag. Det er akkurat dette vi trener for, å få komme tilbake til Terningen Arena og spille enda en slik kamp som dette, det kjenner jeg kommer til å bli gøy, sa Elverum-trener Michael Apelgren til Eurosport etter kampslutt.

Tett åpning

Det ble som ventet en tett og jevn åpning på kampene, hvor hjemmelaget stadig utlignet Elverums ettmålsledelse.
På stillingen 5-5 pådro Oleg Macharashvili seg en tominutter og like etter laget Sondre Paulsen straffe. Men Cesar Almeida i Arendal-buret gikk seirende ut av syvmetersduellen med Tamás Iváncsik. I stedet scoret hjemmelaget to kjappe ved Eirik Heia Pedersen og Jovan Vidović og tok ledelsen 7-5.
Gjestene slo imidlertid tilbake og halvveis i førsteomgang var stillingen 8-8, men så begynte Elverum å rote. Det unyttet Arendal-spillerne seg av og kunne til slutt gå til pause med en firemålsledelse, 14-10.
– Nå holder Elverum litt på som de gjorde mot slutten av den første kampen i finaleserien, sa Eurosports ekspertkommentator Ole Gustav Gjekstad.

Våknet etter pause

Etter hvilen kunne det se ut til at Michael Apelgren hadde truffet godt med pausepraten og for Elverum satte andreomgangens fire første scoringer og utlignet til 14-14 før fem minutter var spilt.
Derfra fulgte lagene hverandre som skygger. Men med elleve minutter igjen på kampuret skaffet Elverum seg en liten luke da Aleksander Børresen dunket inn 22-20-ledelse.
Hjemmelaget hadde imidlertid ingen planer om å gi fra seg dette, og kjempet seg inn igjen i oppgjøret. Med uavgjort sytten sekunder før slutt, la Apelgren timeout-kortet og regisserte et siste angrep. De hvitkledde klarte likevel ikke å spille seg til en ordentlig avslutning, og lagene måtte ut i ekstraomganger.

Uavgjort til full tid

Ekstraomgangene ble akkurat like jevnspilte og intense som resten av kampen hadde vært, men da Pujol satte inn sin 7. scoring for kvelden maktet ikke hjemmelaget å slå tilbake.
Elverum kunne dermed strekke armene i været for 30-29-seier - avgjørelsen vil falle i en tredje finalekamp hjemme i Terningen Arena søndag.

Elverum kunne juble for seier, mens hjemmelaget spillere raste

Vipers tok første stikk

For kvinnene sin del tok Vipers første stikk i kvinnenes finale med 31-30-seier hjemme i Aquarama. Linn Jørum Sulland ble kampens store spiller med ni scoringer. Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble bortelagets toppscorer med sine åtte. Kamp nummer to for kvinnenes del spilles også søndag.