Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland med i seierskampen før sisterunden: – Det var veldig solid i dag

Oscar Korsnes

Oppdatert 15/10/2022 klokken 15:51 GMT+2

Viktor Hovland avsluttet knallrunden sin med eagle på tredje runde av ZOZO Championship. Det betyr seierskamp søndag.

Etter knallrunden: – Kan ikke huske mange gangene jeg har gjort det

  • Følg Viktor Hovland og resten av golfeliten i ZOZO Championship på discovery+
For en praktfull avslutning på runden sikret Viktor Hovland en rundescore på seks slag under par. Det sørget for at nordmannen står med en totalscore på elleve slag under par.
Det betyr en foreløpig fjerdeplass for Hovland som var en av forhåndsfavorittene i ZOZO Championship. Nå er han altså med i tetkampen før siste dag i Japan.

Fem birdier

Hovland åpnet nok en gang på hull 1, og fikk en drømmestart med å gjøre to birdier på dagens to første hull.
På hull 3 og hull 4 ble det par for nordmannen, før han igjen slo til med en birdie på hull 5. Der sikret han seg også birdie på gårsdagens runde.
Så ble det tre strake par for Hovland før han kunne innkassere rundens fjerde birdie på hull 9.
Nordmannen måtte ta til takke med en bogey på hull 12. Det skulle likevel bli den eneste på tredjerunden i Japan.
Han kom seg raskt opp på hesten igjen, og sikret seg rundens femte og siste birdie på hull 15. Etter det fulgte nok en gang to strake par.
Før det siste hullet sto Hovland altså med samme rundescore som på andrerunden, fire slag under par. Det var imidlertid ikke det han skulle avslutte runden på. For praktfulle slag på hull 15 sikret muligheten for en eagle på tampen. Den muligheten tok Hovland med begge hender. Dermed fikk han en fantastisk avslutning på runden.

Klart for Hovland-søndag

Den gode scoren på den tredje runden, var mye takket et meget bra spill med jernspillet og putteren. For til tross for en bogey, puttet Hovland for birdie eller eagle på alle hull på tredjerunden.
– Det var veldig solid i dag. Jeg tror jeg traff alle greenene i dag, som ikke skjer så ofte. Kan ikke huske mange ganger jeg har gjort det før, sa Hovland etter den tredje runden.
Se hele intervjuet med Hovland i toppen av saken.
Dermed er han for alvor med i tetkampen i det som er hans første turnering for sesongen. Før fjerde runde står Hovland med elleve slag under par. Det er nok til en fjerdeplass, tre slag bak lederen Rickie Fowler. Mellom Hovland og Fowler finner man også Keegan Bradley og Andrew Putnam på henholdsvis 13 og 12 slag under par.
– Jeg elsker Japan, så det hadde betydd mye å vinne her, sa Hovland.
Lørdagens resultater gjør at Hovland slår ut i nest siste gruppe på den siste runden i Japan.
– Det kommer til å bli en forrykende søndag, melder Per Haugsrud før den siste runden på Accordia Golf Narashino Country Club.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame