Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland optimistisk før sesongdebuten: – Godt forberedt for å spille min beste golf

Joakim Opphus

Oppdatert 12/10/2022 klokken 10:56 GMT+2

Viktor Hovland føler seg i godt slag før sesongdebuten på PGA-touren i Japan denne uken.

Hovland måtte flire av Japan-minne: – Kan nesten gå for langt noen ganger

  • Viktor Hovland slår ut i ZOZO Championship natt til torsdag kl. 02:23. Sendingen på discovery+ starter kl. 05:00.
Viktor Hovland er tilbake på PGA-touren denne uken. Nordmannen har ikke spilt en turnering på PGA-touren siden sesongfinalen i Tour Championship 25-28 august.
Torsdag debuterer han 2022/23-sesongen i ZOZO Championship. Turneringen spilles på Accordia Golf Narashino Country Club i Chiba, Japan.
Batteriene er fulladet og Hovland føler seg klar til å ta fatt på en ny sesong på golfsportens øverste nivå.
– Jeg spilte mye bra golf i fjor, men det var dessverre litt for ustabilt enn hva jeg hadde ønsket, reflekterer Hovland om fjoråret før han fortelle
– Jeg har tatt noen steg i det siste og jeg føler meg veldig bra før denne uka og egentlig før den kommende sesongen. Men det er et «crazy game» så du kan aldri være 100 prosent sikker på hvordan det kommer til å gå. Men jeg føler meg veldig godt forberedt for å spille min beste golf, sier Hovland på en pressekonferanse i forkant av turneringen i Japan.
Hovland spiller sammen med østerrikske Sepp Straka og fjorårets «Rookie of the Year» på PGA-touren, Cameron Young på de to første dagene av turneringen.
Vil du se Hovland og co. i Japan må du belage deg på noen seine kvelder eller tidlige morgener. Han går ut 02.23 natt til torsdag og 03.29 natt til fredag.
Det er tredje gang nordmannen deltar i ZOZO. Han debuterte i 2019/20-sesongen og spilte også året etter, men da ble turneringen avholdt i USA grunnet korona-pandemien. Han har en delt 41. plass fra debuten og en delt 47. plass fra 2020.
2019-utgaven var forøvrig turneringen hvor Tiger Woods vant sin 82. PGA-turneringen i karrieren og tangerte rekorden til Sam Snead for flest seire på PGA-touren. Det er foreløpig hans siste triumf i karrieren.
Se hele pressekonferansen med Viktor Hovland i toppen av saken.

– Veldig sugen på å spille

Hovland, som har fylt 25 år siden sist gang han var en del av et startfelt i en PGA-turnering, har vært ivrig for å starte sesongen. Han innrømmer at hadde de ikke vært for tidsforskjellene og den lange reiseveien så hadde han fort dukket opp forrige ukes Shriners Children's Open også.
– Normalt så har jeg en regel på at dersom jeg reiser ut av USA for å spille så er det for å spille to turneringer på rad. Det kan jeg ikke gjøre den uka selvfølgelig siden det er bare én turnering, sier Hovland før han fortsetter:
– Da blir det rett tilbake til USA og South Carolina neste uke. Det er noe jeg egentlig tror er litt for mye for kroppen, men jeg bare elsker å spille her og jeg synes banen er veldig bra og jeg var veldig sugen på å spille igjen.
Hovland ankom Japan fredag forrige uke og har brukt tiden til å akklimatisere seg til tidssonen og bli kjent med banen, som han mener passer han bra.
– Du må drive bra fordi roughen er tykk og spille godt med jernene. Noen av green-områdene er veldig små som gjør det vanskelig å få ballen nærme fra roughen, spesielt når de gjemmer noen av hullene bort i hjørnene på green. Så spillet med driveren og jernene er viktige denne uka og det passer meg bra.

LIV-spørsmål

Hovland fikk også spørsmål om hva han tenker om at spillere fra LIV Golf jobber med å skaffe seg rankingpoeng gjennom den mindre golftouren fra Midtøsten og Nord-Afrika, Mena.
– Hvis man ønsker å få verdensranking-poeng så må man følge prosessen, og de legger åpenbart inn en innsats for å få poeng, men jeg tror ikke det er riktig å gi dem et fritak og gi dem rankingpoeng over natta. Jeg er ikke helt sikker på hva som er rett svar her, men du kan ikke bare finne på nye regler, sier Hovland.
Discoverys sendetidene for turneringen er som følger:
Alle dagene, bortsett fra lørdag, sendes fra kl. 05:00 til 09:00 på Eurosport Norge og discovery+. På lørdag er sendetidene 04:30 til 08:30, også det på ESN og discovery+.
Det vil ikke være noen «Featured Groups»-sendinger fra turneringen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame