Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjerneskuddet har tatt golfverden med storm: – Allerede en av de beste i verden

Even Lübeck

Oppdatert 14/10/2022 klokken 15:02 GMT+2

Tom Kim har blitt en kjæledegge for golffans over hele verden. Discoverys eksperter gleder seg stort til fortsettelsen.

Tom Kim fra Sør-Korea ankommer første tee på siste dag av Presidents Cup 2022.

Foto: Getty Images

  • Se ZOZO Championship med blant andre Tom Kim og Viktor Hovland på discovery+
Joo-Hyung Kim (Tom Kim) er det nye stjerneskuddet i golfsirkuset. Han vant Wyndham Championship i august tidligere i år med fem slag ned til nummer to, og var den første spilleren født på 2000-tallet til å vinne på PGA-touren og den nest yngste vinneren siden andre verdenskrig.
Forrige helg tok han sin andre triumf i Shriners Children's Open i Las Vegas med en vinnermargin på tre slag.
Med seieren i Las Vegas ble han den første til å vinne to ganger på PGA-touren før fylte 21 år, siden Tiger Woods gjorde dette i 1996.
Sist helg vant han turneringen tre slag foran Patrick Cantlay. Kim gjorde det med 24 birdier og 0 bogeys. Med ingen hull som endte over par ble han bare den tredje spilleren til å få til dette siden 1974.
– Det er litt av et stjerneskudd! Du er en relativt bra figur når du sammenligner deg med Tiger. Han har tatt golfverden med storm og byr skikkelig på seg selv. Jeg er import over ham og gleder meg stort til å se hva han kan få til i årene fremover, sier Discoverys Marius Thorp.
– Det er jo utrolig artig med sånne typer som Tom Kim. Golfsporten trenger litt typer som ham, som det er litt krutt i.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland måtte flire av Japan-minne: – Kan nesten gå for langt noen ganger

Prater flytende engelsk

Begge peker på det at han prater flytende engelsk som en stor fordel, og noe som kommer til å gjøre ham kjent også utenfor golfmiljøet.
– Det er kjempepositivt. Da blir ting lettere og han slipper å ha den barrieren. Det blir også lettere for amerikanske fans å trykke ham mer til brystet når han kan engasjerer fansen med å prate engelsk, sier Thorp.
– Det er veldig viktig og veldig bra at han er en asiater som prater så bra engelsk. Da blir han enklere å like, sier Discovery-kommentator Per Haugsrud.
Thorp hyller også valget Kim har gjort med tanke på caddie.
– Å ta inn Joe Skovron er bare helt genialt. Han har tidligere vært caddien til Rickie Fowler, så han har sett både opp- og nedturer med Rickie. Han kommer til å lære Kim masse. Det er en perfekt makker på bagen til Kim.
Golftalentet heter opprinnelig Joo-Hyung Kim, men som barn tok han navnet Tom. Hvorfor? Jo, fra tv-serien for barn «Thomas-toget» som han var besatt av som ung.
– Når jeg var rundt 11 så tror jeg alle bare kalte meg Tom. Både venner og familie kaller meg Tom. Jeg synes det bare var kortere og mye enklere, sa han på en pressekonferanse i forbindelese med en turnering tilbake i 2020, gjenfortalt i Golf Digest.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med spinnvill hole-in-one: – Det der er utrolig!

Fra Asian Tour til PGA Tour på fem måneder

Kim gikk fra å være amatørgolfer til å bli profesjonell i mai 2018. Siden den gang har han vunnet tre turneringer på Asian Development Tour, to turneringer på Korean Tour og to turneringer på Asian Tour.
– Det er ganske utrolig at han spilte på Asian Tour for fem måneder siden, til å nå være en av de beste i verden. Han virker å lede an en ny generasjon fra Korea, og jeg gleder meg til å se om han kan sette et enda større preg på PGA-touren fremover. Han gjør nok smart i å være ydmyk i veien videre, sier Thorp.
– Han kommer til å bli bedre og bedre. Han er uredd, stabil, havner sjeldent i problemer og putter veldig bra. Og ikke minst - han vet hvordan han skal vinne turneringer. Jeg tror ikke han kan bli en ny Tiger, han har ikke den skikkelige X-faktoren. Tiger var helt, helt ekstrem. Men å snakke om en fremtidig verdensener? Definitivt.
– Hva peker så duoen på som må bli bedre fra Kim sin side?
– Han slår ganske kort, så det er noe han må utvikle. Han må få mer lengde på slagene sine. Tenk når han slår 20-25 meter lenger. Jeg tror han kan få til det om noen år, sier Haugsrud.
– Det er vanskelig å peke på noe spesielt han må bli bedre på. Han har det meste og er over gjennomsnittet i alle statistikker. For hans del må han bare fortsette med det han holder på med. Det er tydelig godt nok. Han må få erfaring og spille i majorturneringer. Han må bare la karrieren skje og ikke stå i veien for seg selv, sier Thorp.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame