Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland knust av Kim – røk ut av gruppespillet for tredje år på rad

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 23/03/2023 klokken 22:32 GMT+1

Viktor Hovland hadde kniven på strupen etter tapet mot Matt Kuchar, men igjen måtte han se seg slått på Austin Country Club.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

25-åringen fra Ekeberg fikk nok en dag en dårlig start på matchplay-kampen mot Si Woo Kim. Torsdag klarte han heller aldri å komme seg ordentlig inn i kampen.
Det endte til slutt med en overlegen seier til sørkoreaneren. Han vant til slutt med fire poeng og kampen var avgjort etter det 15. hullet.
Dermed kan Hovland maks få ett poeng i gruppespillet. Si Woo Kim har allerede fått to poeng, og Hovland har med det ikke mulighet til å ta seg videre i gruppen. Kun gruppevinner tar seg videre til sluttspillet.
Hovland ryker ut av gruppespillet i WGC Championships for tredje år på rad. I fjor røk han etter omspill mot Will Zalatoris. I 2021 vant han kun én kamp, og det var Kevin Streelman som vant gruppen.
I morgen møter Hovland Chris Kirk.

Dårlig start for andre dag på rad

Som i kampen mot Matt Kuchar, skulle Hovland havne bakpå fra start. Nordmannen trengte fem slag på par fire-hullet, mens Kim klarte seg med fire.
Ledelsen skulle øke til to poeng på det tredje hullet. Igjen måtte Hovland ta til takke med en bogey. Sørkoreanske Kim kom seg nok en gang unna med par.
Kim leverte varene på Austin Country Club, så det var ingen enkel oppgave for Hovland å hente igjen 27-åringen. Han leverte en bogeyfri runde og vartet opp med flere birdier.
På det femte hullet skulle han øke ledelsen sin til tre poeng. Kim leverte en ny birdie, mens Hovland nok en gang måtte si seg fornøyd med par.
Etter dette stabiliserte stillingen seg litt, men tre skulle bli til fire på det niende hullet. Nok en gang vartet sørkoreaneren opp med birdie. Hovland klarte ikke å henge med på spillet til Kim, og måtte se seg slått for fjerde gang på runden.

Aldri spenning

Hovland måtte jakte Kim på de siste ni hullene, men klarte aldri å skape spenning i kampen.
De to kamphanene fulgte hverandre på de tre første hullene etter runding, men på det 13. skulle Hovland få en etterlengtet opptur. Nordmannen leverte en birdie uten at Kim klarte å følge opp.
Det skulle bli en kortvarig glede. Kim slo knallhardt tilbake med å øke ledelsen sitt på det påfølgende hullet. Dermed var Hovland nødt til å vinne de resterende hullene.
Det lille håpe skulle forsvinne allerede på det 15. hullet. Begge måtte ta til takke med par, til tross for at Hovland hadde en mulighet for birdie fra to og en halv meter.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame